Adıyaman Nerede? Adıyaman Hangi Bölgede?

Adıyaman Nerede? Adıyaman Hangi Bölgede?

Adıyaman Nerede? Adıyaman Hangi Bölgede?

Adıyaman Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan bir ilimizdir. TUİK 2018 verilerine göre nüfusu 624.513 olarak belirlenmiştir.

Eski yıllardan bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Adıyaman ilimiz ülkemizin değerli şehirlerindendir. Ülkemiz ve dünyadan birçok yerli ve yabancı turiste kapılarını açan Adıyaman ilimiz kültürel, sosyal ve mimari özelliklerinin yanı sıra mutfak anlamında da adından söz ettiren bir şehrimizdir. Yolunuz eğer Adıyaman yakınlarına düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya gibi birçok ilimize komşu olan Adıyaman ilimiz size ve sevdiklerinize güzel bir seyahat rotası olabilir.

Adıyaman’da Gezilecek Yerler?

Adıyaman ilimizde Nemrut Dağı, Adıyaman Müzesi, Karakuş Tümülüsü, Gerger Kalesi, Palanlı Mağarası, Adıyaman Ulu Camii gibi birçok gezilecek görülecek yer bulunmaktadır.

Nemrut Dağı Nerede? Nemrut Dağı Adıyaman’da Mı?

Nemrut Dağı ülkemizin Adıyaman ilinde bulunan yüksekliği 2.150 metre olan bir dağımızdır. UNESCO tarafından 1987’de Dünya Mirasları listesine alınmıştır.  1988 yılında ise Nemrut Dağı Milli Parkı tesisi yapılmış ve bu bölge korunmaya alınmıştır.

M.Ö. 163 ve M.S. 72 yılları arasında bu bölgedeki Kommagene Krallığı’nın kralı I. Antiochus, atalarına ve tanrılarına şükranını dile getirmek için bölgede bulunan en yüksek dağa heykeller ve kendi mezarını yaptırmıştır. Nemrut Dağı gezisinde çok kez Tümülüs kelimesi ile karşılaşırız. Tümülüs kelime anlamı olarak mezar bulunan tepe anlamına gelmektedir. Tepede bulunan bir diğer sembol ise aslan heykelidir. Bu aslan heykeli ise bu bölgenin gücünü ve krallığını ifade etmektedir. Nemrut Dağı görkemli güzelliğiyle gelen tüm ziyaretçilerini büyülemektedir.

Nemrut Dağına ulaştığımızda bizi heykeller karşılamaktadır. Nemrut Dağındaki heykeller iki gruptur. Birinci grup heykeller güneşin doğuşunu, ikinci gruptaki heykeller ise güneşin batışını selamlayacak şekilde konumlandırılmıştır. Aslında Nemrut Dağı’ndaki heykeller kafadan ibaret gibi gözükse de aslında oturur vaziyetteki heykelleri sembol etmektedir. Fakat zamanla oluşan oturmalar, rüzgâr ve çevresel etkiler sonucunda sadece kafa gibi gözükmektedir.

Dünyanın dört bir yanı ve ülkemizin diğer şehirlerinden gelen yerli ve yabancı turistlerimize bir öneride bulunacak olursak özellikle gün doğumu ya da gün batımında Nemrut Dağında olmalarını öneriyoruz.

Nemrut Dağına Nasıl ulaşırız? Nemrut Dağı Kaç Kilometre? Nemrut Dağına Ulaşım Zor Mu?

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olan Nemrut Dağı ilk kez rotalarına koyan turistler için kafada bazı soru işaretlerine yol açıyor. Akla gelen sorular arasında ‘Nemrut dağına nasıl ulaşırız? , Merkez ile Nemrut Dağı arası kaç kilometre? , Nemrut dağına ulaşım zor mu?’ soruları vardır. Bu soruların cevabını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Nemrut Dağına birçok farklı ulaşım yolu vardır. Karayolu ulaşımını tercih ederseniz rotanız üzerinde birçok farklı şehrimizin turistik ve tarihi yerlerine uğrayabilirsiniz. Nemrut Dağı ile Adıyaman Havalimanı arası 66 kilometredir. Adıyaman Merkez ile Nemrut Dağı arası ise 86 kilometredir.

Örneğin İstanbul’dan karayolu ile gelmek isteyenler için ise özel aracınız ile 1260 kilometrelik yolu ortalama 15 saatte gelebilirsiniz. Kış mevsimi dışında yaz sezonunda ise havayolunu kullanıp İstanbul’dan Adıyaman’a direkt uçuşlar ile 1260 km’lik mesafeyi 1 saate gelebilirsiniz.

Bir diğer şehrimiz olan Ankara’dan karayolu ile gelmek isteyenler için ise özel aracınız ile 752 kilometrelik yolu ortalama 12 saatte gelebilirsiniz.

Adıyaman Nemrut Dağına Turlar Var Mı?

Özel araçla ya da bireysel gitmek istemeyenlerin aklına gelen bir diğer soru ise ‘Adıyaman Nemrut Dağına turlar var mı?’ oluyor. Elbette ki Nemrut dağına turlar mevcut.

Adıyaman Nemrut Dağı Turları Günlük Araç Kiralama Fiyatları Ne Kadar?

Adıyaman Nemrut Dağına gelmek isteyen birçok turist yol üstündeki diğer komşu illerdeki doğal güzellikleri de görmek istedikleri için rotalarını günübirlik turlardan değil de 3-4 günlük turlardan yana kullanmayı tercih ediyor. İçinde yemek, otel, ulaşım olan turların ortalama fiyatı kişi başına 1300 lira ila 3000 lira arasında değişmektedir. Fiyatlar karayolu ile ulaşım ve havayolu ile ulaşım olmak üzere 2 seçeneğe ayrılıyor. Sizde bütçenize göre internet sitelerinden 3-4 günlük GAP turlarına katılabilirsiniz.

Eğer ki araç kiralayıp gitmek isterseniz Adıyaman Havalimanından ortalama 200 lira ila 500 lira arasında araç fiyatları değişim göstermektedir.

Adıyaman Nemrut Dağı Turları Aylık Araç Kiralama Fiyatları Ne Kadar?

Adıyaman’da bir ay vakit geçirecekseniz ve özel aracınız olsun istiyorsanız ortalama 2500 lira ile 4500 lira arası değişim göstermektedir. Buda günlük araç kiralamaya göre size yüzde 10 kar sağlamaktadır. Böylece Adıyaman’da geçireceğiniz bir ay boyunca istediğiniz günde Nemrut Dağının gün batımı ve gün doğumunu izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Adıyaman Nemrut Dağı Turları Yıllık Araç Kiralama Fiyatları Ne Kadar?

Adıyaman’da bir yıl vakit geçirecekseniz ve özel aracınız olsun istiyorsanız ortalama 28.000 lira ile 50.000 lira arası değişim göstermektedir. Buda size günlük ve aylık araç kiralamaya göre daha fazla kar sağlamaktadır.

En Ucuz Araç Kiralama Modelleri Hangileridir?

En ucuza Adıyaman Nemrut Dağı turları için sitelerdeki erken rezervasyon fırsatlarından, belirli iş birlikleri kampanyalarından faydalanmanız sizin için en uygun fiyatları önünüze çıkarır. Araç kiralama fikriniz var ise uzun dönem için şirketlerden daha uygun fiyatlar alabilirsiniz.

Whatsapp Telefon