Araç Kiralamak İçin Neler Gerekli?

Araç Kiralamak İçin Neler Gerekli?

Araç kiralamak hayatınızı kolaylaştıran, hesaplı ve konforlu bir tercih. Bu avantajın keyfini çıkarmak için en ideal seçenekleri bulmak önemli. Güvenilir bir araç kiralama firmasının filosundan en iyisini seçme isteğiniz, ihtiyaçlarınıza en uygun araca kavuşmak ve seçtiğiniz aracın bütçenize uygunluğu konusunda hassasiyetiniz gayet normal.

Aradığınızı bulduğunuzda artık araç kiralayabilirsiniz. Fakat günlük araç kiralama ya da uzun dönem araç kiralama hizmetlerinden yararlanmanız için bazı kriterlere dikkat etmelisiniz. Kiralama işlemlerinizi hemen halletmek ve sorunsuz bir yolculuğun keyfini çıkarmak için bilmeniz gereken birkaç nokta var.

 

Araç Kiralamak İçin İlk Adımlar Önemli


arac-kiralama

 

Araç kiralama şartları nelerdir?” şeklinde birçok soru karşımıza çıkıyor. Araç kiralamak şartlarla zorlaştırılan bir işlem değil tabii ki. Aksine, ehliyeti olan her sürücü için gayet basit bir işlem. Bunun için gerekli olan birkaç bilgiyi bilmeniz yeterli. Araç kiralamak için gerekli olan şartlargünlük ve uzun dönem taleplerine göre değişiklik gösteriyor. Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz kılavuzlarımızdan yardım alabilirsiniz.


Üstelik araç kiralama işlemini en hızlı şekilde yapabilmeniz için Carwingo’nun teknolojik imkanlarından da yararlanabilirsiniz. Kısa dönem kiralamalarınız (1 günden 1 yıla kadar) için aracınızı ister web sitemizden ister akıllı telefonunuz üzerinden Carwingo 
uygulamasını kullanarak kiralayabiliyorsunuz. 

 

Dikkat Yaş Sınırı


Araç kiralamak için sahip olmanız gereken en önemli kriter geçerli bir ehliyetinizin bulunması. Araç kiralamak için geçerli yaş sınırı ise firmaların politikalarına ve talep edilen araç grubuna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Carwingo’da ekonomi sınıfı bir araç kiralayabilmeniz için en az 21 yaşında ve 1 senelik ehliyet sahibi olmanız gerekiyor. Fakat 20 yaşında olsanız bile  “Genç Sürücü” paketiyle araç kiralamanız mümkün olabiliyor. Detaylı bilgiyi için
 0850 840 27 97 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir yada www.carwingo.com.tr'den Rezervasyon Yapabilirisiniz.

 

Merak Edilen Konu: Araç Kiralarken Boş Senet İmzalanır mı?


Bunun altını çizerek belirtmek isteriz, araç kiralarken boş senet imzalamak gibi bir uygulama yoktur. Bu yöntemi genelde kredi kartı yerine nakit ödeme kabul eden firmalar tercih etmektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, yasal hiçbir yaptırımı olmadığını bilmelisiniz. Ayrıca bu durum size istenmeyen sorunlar yaşatabilir. Bu yüzden her zaman tanınmış, kurumsallığını kanıtlamış bir araç kiralama firmasıyla iletişim kurmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Kredi Kartı ile Ödeme

 

kredi-karti-ile-odeme


Ödeminizi  bir çok firmada sadece kredi kartı ile yapabilirsiniz. Kredi kartı üstünde ismi yazan kişinin araç kiraladığı varsayıldığı için aracı kart sahibinin kullanması gerekiyor. Rezervasyon oluşturan kişi ve kredi kartı sahibinin aynı kişi olması gerektiğini ve aracı başkası kullanacaksa kiralama yaparken ek sürücü hizmeti satın almayı unutmayın.

 

Findeks Kredi Notunuzu Kontrol Ettirmeyi Unutmayın!


Araç kiralama firmalarının talep ettiği gereklilikler firmadan firmaya değişiklik gösterebiliyor. Örneğin çoğu firma doğru müşteriye doğru hizmet verebilmeleri için Findeks sorgunuzu göz önünde bulunduruyor. Carwingo’da kiralama yapabilmeniz için Findeks skorunuzun en az 800 olması yeterlidir. (Kiralanmak istenen araç grubuna göre minimum skor değişiklik gösterebilir.)  Araç kiralamadan önce kredi notunuzu öğrenmenizde fayda var. Bunun için bir Carwingo şubesi ya da çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz, Findeks sorgusu hakkında size hemen yardımcı olacaktır. Aracınızı teslim almadan önce bu sorguyu yaptırmanız sonrasında sıkıntı yaşamamanız adına faydalı olacaktır.

 

Tercih Ettiğim Model Araç Yoksa?


Bir çok firmada rezervasyon oluşturduğunuzda ,rezervasyonunuz o araç grubu için oluşturulur. Tam olarak marka-model garantisi verilmez, uygunluğa göre size o araç grubundan bir araç temin edilir. Uygunluk olmaması durumunda bir alt gruptan araç tahsis edilmesi gerekebilir, o durumda ise aradaki ücret farkı size iade edilir.  Bu süreçleri kolaylaştırmanın en kolay yolunun erken rezervasyon yapmak ve ‘şimdi öde’ seçeneği ile ödeme yapmak olduğunu hatırlatalım.

 

Sorunsuz ve Güvenli Yolculuk; Sigorta İşlemleri


Araç kiralama firmalarının size sunduğu sigorta opsiyonlarına göz atmayı unutmayın. Sigorta poliçeniz ne kadar kapsamlıysa istenmeyen durumlardan o kadar uzaksınız demektir. Size en uygun sigorta seçeneklerini incelemek isterseniz Carwingo’dan yardım alabilirsiniz.

 

En İdeal Araç Kiralama Yöntemi Nedir?


Erken rezervasyon ve online ödeme ile kredi kartı üzerinden ödeme yaptığınız araç kiralama işlemi hem karlı hem de kullanışlı olur. Örneğin Carwingo’dan “şimdi öde” seçeneği ile ödemenizi önceden yaparsanız seçilen araç grubundan sizin için bir araç ayrılır. Üstelik % 15 daha avantajlı bir fiyatla aracınıza sahip olma şansını yakalarsınız.

 

Özel Gün Yoğunluklarının Çözümleri Var


Resmi tatillerde gezgin ruhumuz harekete geçer. Bu çoğumuzun ortak özelliğidir ve bunun için araç kiralama firmaları bu dönemlerde yoğun talep görürler. Bu dönemlerde araç kiralamayı düşünüyorsanız rezervasyonunuzu erken yapmanızda fayda var. Böylelikle araçlar arasında size en uygun seçenekleri rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Planlarınızı kesinleştirdikten sonra rezervasyonunuzu “şimdi öde” seçeneğini ile tamamlamak, istediğiniz tarihte istediğiniz araca en hızlı yoldan kavuşmanıza olanak tanır.

 

Whatsapp Telefon