Araç Kiralamanın Avantajları

Araç Kiralamanın Avantajları
Araç Kiralamanın Avantajları



Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz araç kiralama, kısa süreli ulaşım ihtiyaçlarını karşılama yöntemleri arasında belki de en avantajlı yöntemlerden biri. Oto kiralama, rent a car ve araba kiralama gibi isimlerle de bilinen bu yöntem şirket ya da aile fark etmeksizin hemen herkesin kolayca yararlanabileceği bir hizmet. Özellikle ihtiyaca göre günlük, haftalık gibi kısa vadeli yolculuklarda büyük kolaylık sağlayan araç kiralama hizmetini iş seyahatlerinde, turistik gezilerde ya da acil durumlarda kullanabilmek mümkün. Peki araç kiralamanın avantajları nelerdir? Kısa vadeli ihtiyaçlar için araç kiralamak hangi faydaları da beraberinde getirir?




Maliyet açısından araç kiralamanın avantaları 

Herkesin öngörebileceği üzere, kısa vadeli planlar için araç satın almak masraflı bir yöntemdir. Araç kredisi kullansanız bile, mutlaka peşinat için toplu bir para ayırmanız gerekir. Unutmayın, araç edinmek için harcayacağınız her paranın alternatif bir maliyeti vardır. Bununla birlikte aracı sadece belirli dönemlerde kullanmanız sizi vergi, sigorta, bakım gibi operasyonel maliyetlerden muaf tutmaz. Bir araç edinmenin tüm maliyetleri göz önüne alındığında, dönemsel ihtiyaçlar için araç kiralama yöntemini seçmek, sizi birçok masraftan ve iş yükünden kurtarır.


Bakım, vergi ve sigorta masrafları açısından araç kiralamanın avantajları

Araba satın aldığınızda, araç muayenesi, araç bandrolü, Motorlu Taşıtlar Vergisi, KDV bedeli, yıllık bakım masrafı, Kasko, zorunlu trafik sigortası gibi ekstra maliyetler ile uğraşmak zorunda kalırsınız. Ancak araç kiralama hizmetinden yararlandığınızda hem bu süreçlerin hiçbiri ile birebir ilgilenmezseniz hem de bunlarla ilgili herhangi bir maliyete Katlanmassınız



Whatsapp Telefon