Gaziantep İle Yola Çık

Gaziantep İle Yola Çık

Gaziantep’te Bir Gün

Taştan zeminli yolları, tarih boyunca birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep, doğu bölgesinde ziyaret etmeniz gereken illerimiz arasındadır. Ruhunuzu dinlendirecek sokakları ve insanları ile günlerinizi bu şehirde sıkılmadan geçirebilirsiniz. Sokakta yürürken bakırcıların sesleri ve insanların hoş sohbetlerini duyacak kadar sıcak bir şehirdir. Köklü bir tarihe sahip Gaziantep sizlere doyumsuz bir gezi imkânı da sunmaktadır. Tüm bu tarihi yapılar, antik kentler ve müzeleri gezebilmek için mutlaka araç kiralamanız gerekir. 

Kahvaltı Durağımız

Küçük bir yer olmasına rağmen insanların güne başlaması için ihtiyacı olan kahvaltıyı size sunabilecek bir mekândanbahsetmek istiyorum. Orkide Pastane Restoran yöresel lezzetleri harmanlayarak damak tadınıza göre hazırlayan, ziyaretçilerinden de tam not alan bir mekândır. Mekâna gelip peynirli Antep dürümü, Antep yeşil zeytin kavurma,Gaziantep katmeri, semsek ve topaçlı yumurtanın tadına bakmadan asla gitmemelisiniz. Gaziantep’e özgü bu lezzetleri hayatınız boyunca başka hiçbir yerde yiyemeyeceğinize emin olabilirsiniz. 

Gaziantep’in Tarihi Mekânları

Gaziantep Zeugma Antik Kenti ile bütünleşmiş, şehri özel kılan tarihi yapılar arasındadır. Gaziantep’in Nizip ilçesinin doğusunda yer alan Zeugma Antik Kent, rivayete göre M.Ö 300 de yedi tepe üzerine kurulmuştur. Zeugma Antik Kenti inşasından sonra tam karşısına Apameia adında bir kent kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren oldukça büyük öneme sahip olan Zeugma Antakya’dan Çin’e kadar uzanan tarihi İpek Yolu’nun geçtiği önemli bir yerdir. 

Zeugma’daki evlerin genelinde tabanlar mozaik duvarlar fresklerle bezenmiştir. Zeugma lı mozaik ustaları Fırat Nehri’nden getirdiği nehir taşlarına şekil vererek mozaikleri oluşturmuştur. Zeugma mozaikleri ile ünlüdür. 

Farklı Lezzetler Keşfetme Zamanı

Hışvahan Gourmet Restaurant tarihi dokusu ve mükemmel lezzetleri ile Gaziantep’in en iyi ve lüks mekânları arasında yer almaktadır. Yöresel ve dünya mutfağını bir arada bulunduran bu mekân her gün yüzlerce ziyaretçiyi aynı hizmet kalitesi ile ağırlamaktadır. Açık ve kapalı yemek salonlarını tercih ederek eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde daha güzel bir mekân halini alan Hışvahan beklentilerinizi karşılayabilecek kalitede hizmete sahiptir.

Gezmeye Devam

Doğunun en büyük taş ocağı ve heykel atölyesi olarak bilinen Yesemek UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer almaktadır. Taş oymacılığının yoğun yapıldığını müzeyi gezerken daha iyi anlayabilirsiniz. Yamaç üzerine kurulmuş bu müzede kapı aslanları, oturan aslanlar, kanatlı aslanlar ve Sfenksler bulunmaktadır. İslâhiye ilçesine 23 kilometre uzaklıkta olan Yesemek Açık Hava Müzesi her yıl yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

 

 

 

 

Akşam Yemeği

Eski bir konağın restore edilerek halka açık bir restoran haline gelmesi Bayazhan Meyhaneyi özel kılan özellikleri arasındadır. Tamamen aile ortamını hissedeceğiniz, menüleri ile nasıl bir seçim yapacağınızı bilmeyeceğiniz kadar mükemmel bir mekândır. Özellikle yaz aylarında giderek açık hava restoranında karnınızı doyurabilirsiniz. Her daim kalabalık olan bu restoranda siparişlerinizin gelmesi dakikalarını alıyorlar. 

Gaziantep’te Gece

Akşam yemeğinizden sonra alkol tercih edecekseniz eğer Bayazhan alternatifleriniz arasında mutlaka olmalıdır. Alkollüiçeceklerin farklı bir alanda içildiği bu mekânda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. 

 


Whatsapp Telefon