Göbeklitepe urfa turu

Göbeklitepe urfa turu

Şanlıurfa Göbeklitepe’de Bir Gün

İnşası 10000 yıl öncesine dayanan Göbeklitepe, tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak bilinmektedir. 1995 yılından itibaren ortaya çıkan arkeolojik çalışmalar günümüzde halen daha devam etmektedir. Mısır piramitlerinden 7000 yıl daha eski olan Göbeklitepe’de buğdayın atasına rast gelinmiştir. Yerleşik hayata geçişi kanıtlayan bu bulgular günümüzde tekrar gün ışığına çıkmaya başlıyor. İnşa edildikten 1000 yıl sonra insanlar tarafından üstü kapanan bu tapınaklar ilginç özellikleri ile de merakları üzerine toplamayı başarmıştır. Şanlıurfa’dan 20 kilometre uzaklıkta olduğu için gezmeye karar verdikten sonra yapacağınız ilk şey araba kiralamak olmalıdır.

Şanlıurfa Göbeklitepe’de Kahvaltı

Şanlıurfa merkezde faaliyet gösteren Cevahir Han, mükellef kahvaltı yapabileceğiniz nezih bir mekândır. Yerleşim yeri oldukça eski olan han, günümüze uygun bir şekilde revize edilerek hizmete açılmıştır. Yöre halkı tarafından sıklıkla tavsiye edilen bu mekânda ağzınıza layık oldukça fazla sayıda seçenekler ile karşılaşabilirsiniz.

Şanlıurfa Göbeklitepe

Açıklama: Ä°lgili resim

Fırat ve Dicle nehirleri arasında kurulan Mezopotamya’nın bir parçası olan Şanlıurfa tarihi bakımından oldukça zengin bir ildir. Göbeklitepe de bu tarihi mekânların en ilginç olanıdır. Örencik Köyü yakınlarına inşa edilmiş bu tapınaklar dünya üzerinde ilk inancın meydana geldiği yer olarak bilinmektedir. Göbeklitepe’de mevcut 20 tapınaktan şu ana kadar sadece 6 tanesi gün ışığına çıkmıştır.

Mağara duvarlarında avcılığı konu edinen hayvan figürleri ise oldukça dikkat çekici bir ayrıntıdır. Neredeyse tüm taşlar üzerinde kabartmalı bir şekilde tasarlanan tilki, boğa, yılan, yaban domuzu, akrep, turna ve yaban ördeği de avlanmanın halkın geçim kaynağı olduğunu apaçık ortaya koymaktadır. Bölgede T şeklinde inşa edilmiş sütunlar üzerinde de aslan figürleri aşağı iner şekilde tasarlanmıştır. Bu da bu dönemde aslanların yaşayabileceği ihtimalini güçlendirmektedir. Her bir sütunun 40 ila 60 ton arasında olması da güç bakımından ziyaretçileri hayrete düşürmektedir.

Kısa Bir Mola

Açıklama: dedecan ocakbaşı şanlıurfa ile ilgili görsel sonucu

Tertemiz havayı solurken kuş sesleri eşliğinde bir öğle yemeği yemek isterseniz eğer Dedecan Ocakbaşı alternatifleriniz arasında olması gereken bir mekândır. Doğu kültürünü doğrudan yansıtacak tatlar ile müşterilerine doyumsuz bir lezzet şöleni yaşatan Şanlıurfa’nın nezih mekânları arasında yer alıyor. İster kapalı alan ister açık alanda yemeğinizi yiyerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Kebap çeşitleri tatmanız gereken lezzetler arasında.

Gezmeye Devam

Şanlıurfa merkeze kiraladığınız araç ile geldikten sonra merkezde yer alan tarihi mekânları gezerek anılarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz. Geziniz sırasında Balıklı göl, Aynzeliha Gölü, Rizvaniye Camii, Şanlıurfa Kalesi, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Akşam Yemeği

Açıklama: 33462-93181.JPG

Çulcuoğlu Restoran, Şanlıurfa’nın tercih edilen restoranları arasında yer almaktadır. Açık ve kapalı yemek salonlarında mükemmel lezzetleri deneme şansını yakalayabilirsiniz. Kebap çeşitleri, ocakbaşı menüleri, fırın ve ara sıcak menüleri ile unutamayacağınız lezzetler bu mekânda sizleri beklemektedir.

Şanlıurfa’da Gece

Açıklama: el ruha mağarası ile ilgili görsel sonucu

Günün yorgunluğunu El-Ruha Hotelde, mağara restoran dekoru ile atarken güzel resimler çekinebilir, Urfa sıra gecelerinin coşkusunu yakınlarınız ile yaşayabilirsiniz.

Whatsapp Telefon