Günü Birlik Urfa Turu

Günü Birlik Urfa Turu

Günü Birlik Urfa Turu

Peygamberler şehri olarak da bilinen Şanlıurfa,  turizm anlamında ciddi potansiyeli  olan bir şehir. Şanlıurfa temmuz ve ağustos aylarında oldukça sıcak olan bir şehirdir imkân dâhilinde bu olayların dışında gezi yapılması önerilir. Eğer imkân yoksa ve bu aylarda gezi yapılacaksa önlem alınmalı. Gölgelik şemsiye şapka su gibi ekipmanlar hazır bulundurulmalı.

Urfa'da Nerelere Gidilir?

Balıklıgöl, Aynzeliha gölü, Rizvaniye camisi, Mevlid-i Halil Külliyesi günü birlik Urfa turu kapsamında gidilecek olan yerlerden. Ayrıca Şanlıurfa Kalesi tarihi Çarşı Şanlıurfa Müzesi gezilecek mekânlar arasındadır. Haleplibahçe, Mozaik Müzesi, takoran Vadisi, Halfeti, Harran ve Göbekli Tepe de unutulmamalıdır.

Balıklı Göl'e Nasıl Gidilir?

Balıklıgöl,  günü birlik Urfa turu yapılacaksa mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri. Çok fazla ziyaretçisi olduğundan, sabah erken saatlerde gidilmesi önerilir. Aynzeliha Gölü de Balıklıgöl'ün hemen yanında bulunan göl. Gölün Çevresi günümüzde çay bahçesi olarak kullanılıyor gölde tekne turları da düzenleniyor. Rızvaniye Camii Side Balıklıgöl'ün hemen yanında bulunuyor. Eskiden kilise olan bu cami 1976 yılından bu yana cami olarak kullanılmakta.

Mevlidi Halil Külliyesi

Hz İbrahim'in doğduğu mağara olarak bilinir. Bu camiden çıkan suyun Zemzemden sonra en şifalı su olduğu biliniyor.

Şanlıurfa Kalesi

Bu Kale Hz İbrahim'in ateşe atıldığı yer Hz. İbrahim Nemrut tarafından mancınıkla ateşe atılmıştır burada.

Şanlıurfa Tarihi Çarşısı

200 yıllık bir geçmişe sahip bir Çarşı. Kıyafetler, kuruyemişler, hediyelikler ve daha birçok ürünün satıldığı bir yerdir. Balıkgöl'e yürüme mesafesinde bulunuyor.

Şanlıurfa Müzesi

Roma döneminden kalan eserleri burada görebilmek mümkündür. Tunç Çağı, Bakır çağı, Demir Çağı’na ait eserlerin sergilendiği bir müzedir.

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe, dünyanın en eski tapınağı olarak bilinir. Mısır piramitlerinden bile 6000 yıl eski olduğu keşfedilmiştir. Günümüzde tüm dünyadan turist alan bir yer Göbekli Tepe. Şanlıurfa şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tapınak taşları T şeklinde yapılmış ve her biri yaklaşık olarak 40 ya da 50 ton ağırlığında. Günü birlik Urfa turu mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer Göbekli Tepe’dir. Araç kiralama hizmeti alarak şehrin birçok yerini daha rahat şekilde kendi başınıza gezme şansı elde edebilirsiniz. 


Şanlıurfa Havalimanı Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0414 316 22 23
Gsm : 0553 840 27 97
E-Posta : sanliurfa@carwingo.com.tr
Adres : Şanlıurfa havalimanı İç Hatlar

Whatsapp Telefon