Günübirlik Göbeklitepe Turu

Günübirlik Göbeklitepe Turu

Günübirlik Göbeklitepe Turu

Cilalı taş devrinden kalma, dünyanın en eski yapılarından biri Göbeklitepe’dir. Mısır piramitlerinden 6000 yıl önce yapıldığı biliniyor. 10 yıl kadar önce tarlasını sürerken bulduğu oymalı taşı yetkililere götüren Mahmut Kılıç sayesinde keşfedilmiştir. 9 hektarlık bir arazi üzerinde bulunan Göbeklitepe Şanlıurfa'ya 22 kilometre uzaklıkta bulunur. Arkeoloji  dünyasının en büyük keşiflerinden biridir. Günübirlik Göbeklitepe turu yapacak olanlar kesinlikle pişman olmayacak ve hayran kalacaktır. Mükemmel ötesi bir yapı, dünyanın en eski Tapınağı olarak bilinir. Tapınağın taşları T harfi şeklindedir. 12 adet dikilitaştan her biri yaklaşık 40-50 ton ağırlığında. Göbeklitepe'nin her yerini ayrıntılı gezmek isteyen ziyaretçilerin, 2 ya da 3 saatini buraya ayırması gerekir. Çünkü bu devasa yapının her alanı tarih ve medeniyet dolu.

Göbeklitepe'ye Nasıl Gidilir?

Örencik köyü yakınında bulunan Göbeklitepe'nin bulunduğu sit alanı, deniz seviyesinden 750 metre yükseklikte. Güzelyurt ve Dağeteği mahalleleri Göbeklitepe'ye en yakın yerler. Günübirlik Göbeklitepe turu yapacak olanlar için ulaşım oldukça kolay.  Şanlıurfa şehir merkezinden taksi ile ulaşım mümkün. Havaalanından da taksi ile ulaşım yapılabilir. Ayrıca, Göbeklitepe'ye ulaşım için toplu taşıma araçları da mevcut. 100 numaralı otobüsler, 10.00 ve 16.00 saatlerinde gidiş seferi düzenliyor. 12.00 ve 18.00 saatlerinde de dönüş yapılıyor. Günübirlik Göbeklitepe turu yapacak olanlar, bu otobüslere, merkezi bir yer Abide durağından binebilir.

Göbeklitepe'de Nerede Kalınır?

Göbeklitepe bünyesinde konaklama alanı bulunmuyor. En yakın yer Şanlıurfa merkezidir. Şanlıurfa'da Sarayönü Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Balıklıgöl çevresinde, her bütçeye uygun otel mevcut. Günü birlik Göbeklitepe turu yapan ziyaretçiler, bu bölgeyi tercih edebilir. Şanlıurfa merkezde, lüks otellerin yanı sıra geleneksel oteller de mevcut.

 Göbeklitepe'ye Yakın Gezilecek Yerler

Göbeklitepe ziyaretinden sonra, Şanlıurfa'yı gezmek de çok keyifli olacaktır. Burada görülmesi gereken yerler arasında Balıklıgöl ve Şanlıurfa Kalesi başta gelir. Ayrıca Balıklıgöl'ün hemen yanında bulunan Aynzeliha Gölü de, görülmesi gereken yerler arasında. Bu göl çevresinde günümüzde çay bahçeleri konumlandırılmış. Şanlıurfa ziyaretçilerinin, dinlenmek ve şehrin tarihi dokusunu kavraması için oldukça ideal. Şehrin içinde ve çevresinde araç kiralayarak da gezmek mümkün olmaktadır.



Şanlıurfa Havalimanı Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0414 316 22 23
Gsm : 0553 840 27 97
E-Posta : sanliurfa@carwingo.com.tr
Adres : Şanlıurfa havalimanı İç Hatlar

Whatsapp Telefon