Hafta Sonu Tatilleriniz İçin..

Hafta Sonu Tatilleriniz İçin..

Ankara’da Bir Gün

 

Ülkemizin başkenti olması, Ankara’yı özel kılan sebeplerin başından gelir. Ankara ülkemizin tam ortasında yer alması sebebiyle birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. İç Anadolu Bölgesinin en kalabalık ülkemizin de en kalabalık ikinci şehridir. 

 

Kültürel zenginliği ile dikkatleri üzerine çeken bu şehirde birçok medeniyet yaşamıştır. Her medeniyete özel de yapıtlar Ankara ve civarında sergilenmektedir. Sadece bir gününüzü ayırarak gezemeyeceğiniz bu şehirde bir gün içerisinde gezebileceğiniz tarihi yapılar hakkında bilgiler verelim. Herbiri farklı bölgelerde olduğu için de araç kiralamanızda fayda vardır. 

Kahvaltı Durağımız

Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu güne güzel ve dinç başlayabilmeniz için yeterli bir mekândır. ortamın ambiyansıgerek menülerinde dünya mutfaklarına yer vermeleri bu mekânı tercih etmeniz için yeterlidir. Ankara merkezde yer alan bu mekânda her lezzet doğal anne eli değişmiş gibi de mükemmeldir. Bu sebepten güzel bir başlangıç için bu mekânalternatifleriniz arasında mutlaka olmalıdır. 

 

Ankara’nın Tarihi Mekânları

Ankara’da önemli mekânların birçoğu şehir merkezine yakın yerlerdedir. Örneğin Kurtuluş Savaşı müzesi ile kahvaltı durağınızın arası maksimum 30 dakikanızı alacaktır. Kısamesafe olmasına karşın şehir merkezinin yoğun trafiği ulaşım sürenizi uzatacaktır. 19 Mayıs 1919 yılında açılan bu meclis 1981 den beri kullanılmamaktadır. Mecliste Kurtuluş Savaşı ve Türkiye’nin ilk üç cumhurbaşkanına ait fotoğraflar, o döneme ait alınan kararlar, kanunlar ve Cumhurbaşkanlarının özel şahsi eşyaları sergilenmektedir. 

Farklı Lezzetler Keşfetme Zamanı

Ankara’nın tam göbeğinde yemek yiyebileceğiniz MasabaşıKebapçısı beklentilerinizi her koşulda karşılayabilecek bir mekândır. Özellikle yaprak kebap ve kuzu kaburga mekândaen çok tercih edilen lezzetler arasındadır. Aile ortamında sizlere sunulan lezzetleri tadıp çayınızı içebileceğiniz, içerken sohbetler edebileceğiniz bir mekândır. 

 

Gezmeye Devam

Öğle yemeğinizin ardından rotanızı Anıtkabir’e doğru çevirmenin tam zamanı. Ankara’yı Ankara yapan bu güzel yapıt ülkemiz için oldukça büyük öneme sahiptir. Anıtkabir’e ulaşabilmek için öncelikle Aslanlı Yolu yürümeniz gerekir. Buyol sıradan bir yola göre daha asimetriktir. Sebebi ise Anıtkabir’e gelen her ziyaretçinin başını öne eğmesi için tasarlanmıştır. Aslanlı Yol boyunca Anıtkabir’i görebilmeniz mümkün değildir. Aslanlı Yol bittikten sonra solunuza doğru döndüğünüz takdirde Anıtkabir’in ihtişamından gözünüz kamaşacaktır. Her Türk vatandaşının mutlaka gidip görmesi gereken maneviyat yüklü bir yerdir. Anıtkabir’in tamamını gezebilmeniz yaklaşık 2-3 saatinizi alacaktır. 

Akşam Yemeği

Ankara’ya yakışır bir profile sahip Trilye restaurant birbirinden farklı balık menülerini görebileceğiniz bir mekândır. Şehrin gürültüsünden uzak bir bölgede hizmet veren Trilye restaurantta Balık Mostrası görebilmeniz de mümkündür. Çocuklarınız eğlenirken akşam yemeğinizin keyfini çıkarabileceğiniz nezih bir mekândır. Salon, bahçe ve VIP salonları ile kendinizi özel hissedeceğiniz bu mekândamenülerin tamamı balıktır. 

Ankara’da Gece

Ankara konaklama ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabileceğiniz bir şehirdir. Turist olarak bu şehre geldiyseniz şehir merkezine yakın konaklama noktalarını tercih edebilirsiniz. Merkezdenuzak bir noktadan geri dönerken ulaşım sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için Tunalı Hilmi Caddesi, Kızılay Meydanı ve Kuğulu Park taraflarında herhangi bir mekânı tercih edebilirsiniz.


Whatsapp Telefon