Havalimanlarından Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Havalimanlarından Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Havalimanlarından Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Havalimanları genellikle şehir merkezinden uzakta konumlandırılan yapılardır. Bu nedenle şehir merkezine ulaşım çoğu zaman zordur. Böyle durumlar için imdadınıza araç kiralama seçeneği yetişir. Araç kiralamak şehir içinden ya da havalimanından yapılabilir.

Sürekli yaşadığınız ya da karayolu, demiryolu aracılığıyla gittiğiniz yerlerde şehir içinden araç kiralamak daha mantıklı olabilir. Ancak bir yere havayoluyla ulaşmayı tercih ettiyseniz bu durumlarda havalimanından araç kiralamak daha pratik bir seçenek olacaktır. Havalimanları birçok farklı araç seçeneğiyle hizmet verir. Ancak havalimanlarından araç kiralarken dikkat etmeniz gerekenler vardır.

Aracınızı Uçuş Bittikten Hemen Sonra Teslim Alın

Havalimanlarından araç kiralarken dikkat etmeniz gerekenler konusunda ilk nokta aracınızı havalimanından teslim alacağınızdan emin olmanızdır. Havalimanları şehir merkezlerinin dışına, toplu taşımanın zor olduğu yerlere konumlandırılır. Eğer kiraladığınız araca uçuştan hemen sonra ulaşırsanız, havalimanının nerede olduğu sizin için sorun olmaz. Böylece vakit kaybetmeden seyahatinizin tadını çıkarabilir, toplantılarınıza yetişebilirsiniz.

Ekstra Ücretler Konusunda Önceden Bilgi Alın

Havalimanından araç kiralama konusunda hizmet veren bazı firmalar, aracınızı teslim alırken ek bir ücret talep edebilir. Firmaların çalışma prensipleri konusunda önceden bilgi alırsanız böyle bir sürprizle karşılaşmazsınız. Havalimanı bedeli gibi birçok konuda ekstra ücret talebi karşısında şaşırmamak için firmalarla önceden iletişim kurmanız sizin için daha iyi olacaktır. Böylece aracınızı teslim alırken ekstra masrafla karşılaşarak tadınızın kaçmasını engellemiş olursunuz.

Uçağın Rötar Yapma İhtimaline Hazırlıklı Olun ve Uçuş Bilgilerinizi İletin

Havalimanlarından araç kiralarken dikkat etmeniz gerekenler konusunda son husus ise rötar ihtimalini göz önünde bulundurmanız ve uçuş bilgilerinizi yetkililere iletmenizdir. Aracınızı teslim alabilmek için genellikle bir saat belirlemeniz istenebilir.

Bu süre belirlenirken uçuş bilgilerinizi, uçuş saatinizi araç kiralama firmasına iletmeniz gerekir. Bu bilgiler doğrultusunda araç kiralama firmasının, uçağınızın rötar ihtimalini göz önünde bulundurarak bir teslimat saati vereceğinden emin olmalısınız. Araç kiralama firması ile aranızda olan iletişim bu noktada çok önemlidir.

Elinizde olmayan değişiklikler sonucu mağdur olmamak için firmanın titizlikle çalışıyor olması gerekir. Firmaların uçuş bilgilerinizde meydana gelen değişikliklere karşı aracın teslim saatini otomatik olarak güncelleyeceğinden ve hızlıca ulaşabileceğiniz bir müşteri temsilcisine sahip olduğundan emin olmalısınız.


Whatsapp Telefon