Şanlıurfa Halfeti & Tekne Turları

Şanlıurfa Halfeti & Tekne Turları

                                                Şanlıurfa Havalimanı Ofis İletişim Bilgileri

                                                TEL  :     0414 316 22 23
                                                GSM :    0507 644 06 46
                                                MAİL :  sanliurfa@carwingo.com.tr


Şanlıurfa’da Bir Gün

Peygamberler diyarı olarak bilinen Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ülkemizin de yedinci büyük şehridir. Bu şehri özel kılan eski medeniyetlere ait kalıntıların fazlaca olmasıdır. Eğer doğu bölgesine bir tur düzenlemek istiyorsanız öncelikle rotanız Şanlıurfa olmalıdır. Şanlıurfa efsaneler şehri olmasının dışında kutsal sayılacak birçok olayın da yaşandığı bir şehirdir.

Kahvaltı Durağımız

Şanlıurfa gezinize başlamadan önce sıkı bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Melodi Van Kahvaltı Cafe alternatifleriniz arasında olmalıdır. Sıcacık kaynayan çay eşliğinde birbirinden güzel lezzetleri tadabileceğiniz bir mekândır. Güler yüzlüçalışanlarının yanı sıra oldukça fazla sayıda ikramlar gözünüzün doyması için yeterlidir. Gözünüzü doyuracak mükellef bir sofra ile güne zinde başlayabilmeniz mümkündür. Yöre halkı genellikle kahvaltılarında ciğer yemeyi daha çok tercih ederler ve misafirlerine ciğer yemeyi önerirler. Eğer ki ciğer ile güne başlamak isterseniz Sevgi Ciğer Salonu’nu tercih edebilirsiniz. 

Şanlıurfa’nın Tarihi Mekânları

Şanlıurfa denilince akla gelen ilk mekân şüphesiz Balıklı Göl’dür. Şehre gelen ziyaretçilerin ilk durağı olan Balıklı Göl efsanelere konu olmuş balıkları ile ünlüdür. Rivayete göre Hz. İbrahim devrin hükümdarı Nemrut ve halkın taptığı putlara inanmadığı ve bu uğurda mücadele ettiği için Urfa Kalesi’nin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Hz. İbrahim ateşe atıldığı anda, ateş suya odunlar da balığa dönüştüğüne inanılır. Bu yüzden de yöre halkı tarafından Balıklı Göl içerisinde bulunan hiçbir balık avlanılmaz ya da yenilmez. Şanlıurfa’yı özel kılan Balıklı Göl 150 metre uzunluğa 3,5 metre derinliğe sahiptir.  

Balıklı göl’de yeteri kadar anı biriktirdiyseniz sıra Balıklı Göl civarında bulunan Urfa Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. KaleM.Ö 9500 yıllarında neolitik bir yerleşim höyüğü üzerine korinth başlıklı iki sütun ile Edessa Karalı döneminde kurulmuştur. 

Farklı Lezzetler Keşfetme Zamanı

Cevahir Han gerek dış görünümü gerek lezzetleri ile yöre halkının tavsiye ettiği mekânlar arasında yer alıyor. Eski dönemlerde Samsat Han olarak bilinen ve 2015 yılında restore edilen bu mekân günümüzde Şanlıurfa halkına hizmet eden bir restoran halini almıştır. Eski dönemlerde önemli hanlar arasında yer alan Samsat Han ticari şehir kapılarından sayılmaktaydı. Zamanla ticari faaliyetlerinin azalması sebebiyle yaralı askerlere hizmet veren sağlık tesisi şeklinde kullanılmıştır. Günümüzde de görünümü bozulmadan daha modern bir şekilde restore edilerek restoran olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yöresel lezzetlerin ağırlıklı olduğu bu restoran mutlaka uğramanız gereken mekânlar arasındadır. 

 

 

 

Gezmeye Devam

Şanlıurfa eski medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğu için gezilecek yerleri bir gün gibi kısa bir sürede bitirebilmeniz pek mümkün olmayabilir. Bu yüzden şehirde bir geceden daha fazla kalmanız gerekecektir. Üçüncüdurağınız Halfeti olmalıdır. Şehirden 112 kilometre uzaklıkta olan Halfeti, çoğu zaman Kayıp Şehir veya Saklı Cennet olarak da adlandırılmaktadır. Bilecik Barajı’nın yapımı sırasında sular altında kalmış ve yöre halkı 15 kilometre uzaklıkta yeni yerleşim merkezine geçmiştir. 

Kayıp Şehir olarak adlandırılan Halfeti taş evler, camiler ve diğer yerlerin su altında kalmasından ileri gelmektedir. Uluslar arası Koordinasyon Komitesi tarafından “Sakin Şehir”unvanını almış bir ilçedir.

Güzel Bir Akşam Yemeği

Şanlıurfa sıra geceleri ile ünlüdür. Eğer ki sıra gecesine katılmak ve doyumsuz bir zaman geçirmek istiyorsanız Çardaklı Köşk Urfa halkının önereceği mekânlar arasındadır. Patlıcan ve Urfa kebabı yemeniz gereken lezzetlerin başında. 

Şanlıurfa’da Gece

Şehir merkezine yakın bir yerde konaklamak isterseniz Hotel İstiklal alternatiflerinizin arasında tam size göre. Rahat bir duş alıp günün yorgunluğunu atabileceğiniz nezih bir mekândır.





Whatsapp Telefon