Şanlıurfa Turları

Şanlıurfa Turları

Şanlıurfa Turları

Güneydoğu’nun gizemli ve eşsiz güzelliklerine sahip şehirlerinden birisi de Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa da hem görsel bir sunum hemde eşsiz lezzetler tatmanız mümkündür. Tur şirketleri ile görüşerek Şanlıurfa turları hakkında bilgi alabilirsiniz. Şanlıurfa da gezi sırasında herhangi bir ulaşım problemi yaşamamak adına araç kiralamanız mümkündür. Bu konuda araç kiralama şirketlerinden faydalanabilirsiniz. Şehirde pek çok ülke ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Özellikle yapılan kazılarda şehir hakkında pek çok önemli bilgiye ulaşılmıştır. Şanlıurfa Hitit, Arami, Asur, Pers, Makedonya, Roma, Akkad, Bizans, Babil, Sümer gibi zengin medeniyetleri topraklarında ağırlamış bir şehirdir. 1924 yılından itibaren il olarak tanınmaya başlamıştır.

Şanlıurfa’nın Yöresel Yemekleri

Şanlıurfa denildiği zaman akla öncelikli yöresel lezzetler gelir. Bu konuda zengin bir mutfağa sahiptir. Bu yüzden Şanlıurfa turlarında eşsiz lezzetler tatmanız önerilir. Bu yemekler arasında önceliği Urfa Kebap alır. Kebap çeşitleri insanların damak zevklerine göre çeşitlenmektedir. Kebaplar patlıcanlı kebap, keme kebabı, domatesli kebap, kazan kebabı, Haşhaş kebabı şeklinde çeşitlenir. Bunların yanı sıra çiğ köfte, ciğer, lahmacun, kuzu pirzola, içli köfte, İsot çömleği, Arap lebeni, borani, tırşik, zingil ve tırnaklı ekmeğin tadına bakmadan şehirden ayrılmamanız önerilir. Yemek sonrasında tatlı çeşitleri olarak Şıllık tatlısı ya da billuriye tatlısından yiyebilirsiniz. Ardından olmazsa olmaz mırra kahvesi içmeniz önerilir.

Şanlıurfa’nın Tarihi Yerleri

Şehrin eşsiz güzellikleri hem görselliği hemde hikayeleri ile insanları etkilemektedir. Bu yüzden gezerken tarihi hikayelerini de öğrenmenizde fayda vardır. Şanlıurfa denilince akla gelen ilk yer Balıklıgöl’dür. Balıklıgöl içerisinde Halil-ür Rahman Gölü ve Ayn Zeliha adında iki göl bulunur. Bunun yanı sıra Halil-ür Rahman Gölünün yanında iki cami bulunur. Bu camilerin biri Bizans dönemine ait olan Meryem Ana Kilisesi yerine inşa edilmiştir. Diğer cami ise Osmanlı yapısı olan Rızvaniye camisidir. Bunun yanı sıra Şanlıurfa kalesine çıkarak şehir manzarasını görebilirsiniz. eşsiz mimari özellikleri içinde barındıran kaleden güneşin batışını izleyebilirsiniz. Şanlıurfa Turları sırasında Harran evlerini ziyaret etmenizde önerilir.  Bunun yanında sıra geceleri ile de adından söz ettiren bu şehirde güzel bir akşam geçirebilirsiniz.




Whatsapp Telefon