İzmir Havalimanı Araç Kiralama

İzmir Havalimanı Araç Kiralama

İzmir’de Bir Gün

                      

Ege’nin incisi olarak nitelendirilen İzmir, Ege Bölgesinin en büyük ülkemizin de üçüncü büyük metropol şehirlerindendir. Özelikle yaz turizminin yoğun yaşandığı bir şehir olması insanların İzmir’i tanımalarına da imkân sağlıyor. Her yıl yabancı ve yerli turistlere ev sahipliği yapan bu şehrin tarihi 8500 yıllıktır. Şehrin içerisinde birçok antik kent ve yapı olması sebebiyle ziyaretçilerine tarihi açıdan doyumsuz bir gezi olanağı sağlar. Eskiden bu yana jeopolitik konumu ile önemli bir yere sahip İzmir, halen bu özelliğini korumaktadır. 

Kahvaltı Durağımız

Esnaf lokantası samimiyetini bulabileceğiniz Konya Mandırası Kahvaltı Salonu Ege kahvaltı menüleri ile İzmirlilerin en çok sevdiği mekânlar arasında yer alıyor. Tadını hiçbir yerde bulamayacağınız ballı kaymak, menemen, kavurmalı yumurta ve tamamı doğal reçelleri ile hem İzmir halkına hem de ziyaretçilerine doyumsuz bir kahvaltı imkânısunuyor. İzmir müdavimlerinden eğer fırsat bulabilirseniz bu mekânda aradığınız eşsiz lezzetler sizi beklemekte.

İzmir’in Tarihi Mekânları

İzmir Konak’ta bulunan güvercinlerinin sesi eşliğinde yakınlarınız ile sohbetler edeceğiniz İzmir Saat Kulesi II. Abdülhamit zamanında inşa edilmiştir. Her yıl resmi bayramlarda dolup taşan bu mekân özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmaktadır. İzmir denilince akla gelen İzmir Saat Kulesi, şehri özel kılan nedenler arasındadır. Merkeze yakın olan bu kule 25 metre yüksekliğinde sekizgen kaideli ve dört katlıdır. Bina cephesine yerleştirilen tuğralar, 1927 yılından çıkan kanunla sökülüp yerine ay yıldız kabartmaları eklenmiştir.

Farklı Lezzetler Keşfetme Zamanı

Tavacı Recep Usta şehrin en tanıdık bilinen yöresel lezzetleri sunan bir mekândır. Özellikle Recep Usta Taraklık Spesiyal ve Kuzu lokum yemeniz gereken lezzetler arasındadır. Mükemmel lezzetlerinin yanı sıra görünümünün güzelliği sizleri cezp edecek derecededir. Karnınızı tıka basa doyuracağınız bu lezzetleri başka bir yerde yiyebilmeniz mümkün değildir. Sunumundan tutun da çalışanlarının samimiyeti ve güler yüzlü oluşu mekânı tercih etmeniz için geçerli sebepler arasındadır.

 

Gezmeye Devam

Kızlarağası Hanı gerek görünümü ile gerekse de geçmişi ile hayran kalacağınız bir mekândır. Kemeraltı Çarşısı içinde bulunan bu han İzmir’in en önemli yapılarından birisidir. Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılan Kızlarağası Hanı 1744 yılında tamamlanmıştır. Kare biçiminde tasarlanmış bu hanın içinde bulunan şadırvan günümüze kadar gelmiştir. 600 metrekarelik bir alana yayılan Kızlarağası Hanı’nın üst katı beş sütunlu ve altı kemerlidir. Kemeraltı Çarşısını gezenler Kızlarağası Hanı’na gelerek soluklanabilirler. Yaz aylarında daha hareketli olan bu mekânlarda alışveriş yapan turistler resim çeken ziyaretçileri sıklıkla görebilmek mümkündür.

Akşam Yemeği

İzmir’e yakışan en önemli olaylardan birisi de tabi ki balık ziyafetidir. Balık ziyafeti yapmak isterseniz eğer Deniz Restaurant tercihleriniz arasında olmalıdır. Akşam yemeğinizi yerken şehrin verdiği sakinlik keyfinizi bir kat daha arttıracak cinsten. Son derece kibar ve güler yüzlü çalışanları ile ün salmış bu restuarantta meze çeşitleri oldukça popülerdir.

 

İzmir’de Gece

İzmir yaz aylarında oldukça renkli bir şehirdir. Dolayısıylaakşam alkol hizmeti veren mekânlara sıklıkla rastlayabilirsiniz. Bunun dışında alkol almak yerine denize nazır kafa dinlemek isterseniz aynı zamanda da günün yorgunluğunu atmak için konaklama merkezinizi Konak, Alsancak ve Karşıyaka’dan tercih edebilirsiniz. Lüks oteller haricinde butik ve orta bütçeli konaklama merkezleri de bu mekânlarda vardır.


Whatsapp Telefon