Mardin Havalimanı Araç Kiralama

Mardin Havalimanı Araç Kiralama

Mardin Havalimanı Araç Kiralama

Teknolojinin geliştiği günümüzde insanlar konforlu ulaşımı tercih etmeye başladılar. Özellikle uçak seyahatleri her geçen gün daha fazla talep görüyor. Bir yerden bir yere karayolu taşımacılığı ile gitmek isteyenler daha fazla zaman harcayacaklarından dolayı uçak yolculuğu ön plana çıkıyor. Bu nedenle hemen hemen her şehirde havalimanı bulunuyor ve insanlar konfor ve kolaylığı tercih ediyor.

Havalimanı sayısının artması ile beraber rent a car firmalarında da büyük bir artış görülüyor. Çünkü dışarıdan gelen ziyaretçiler daha rahat edebilmek adına araç kiralayarak ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Firmamız Mardin Havalimanı araç kiralama hizmetleri vererek Mardin'e gelen misafirleri keyifli bir Mardin turu yapmasına imkân tanıyor. Uçak bilgilerinizi ve iniş tarihinizi firmamıza bildirmeniz halinde sizler için hazırladığımız özel araçlarımız Havalimanı çıkış kapısında sizleri bekliyor olacaktır.

Araç Kiralama Hizmetlerinin Önemi

Konforlu ve hızlı olması açısından birçok kişi uçak yolculuğunu tercih ettiğinden dolayı gideceği şehirde araç kiralama hizmetlerinden yararlanmayı tercih ediyor. Bu doğrultuda birçok firma araç kiralama konusunda müşterilerine yardımcı oluyor.

 Bir ihtiyaç sonucu ortaya çıkan bu firmalar profesyonel anlamda destek sunarak araç kiralayanların yeni yol deneyimleri yaşamalarını sağlıyor. Firmamız en uygun araç kiralama hizmetleri sayesinde her bütçeye hitap eden seçeneklerle kolaylık sağlıyor. Araç kiralamanın her geçen gün önem kazandığı günümüzde birçok kişi şehir içerisinde ve şehir dışında araç kiralama hizmetlerinden yararlanıyor.

Mardin Gezisi Nasıl Yapılır?

Mezopotamya'nın kuzeyinde kurulan Mardin birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle gezilip görülmesi gereken yerler içerisinde ilk sıralarda yer alır. Mardin'e geldiğimiz anda sizi eşsiz bir açık hava müzesi karşılar. Mardin'de yerleşim iki farklı şekilde kurulmuştur.

Eski Mardin olarak adlandırılan bölge tamamen taş evlerin ve tarihi kalıntıların bulunduğu yerdir. Burada yöreye özgü tüm ürünler Kapalıçarşı'da bulunur. Kiliseler, manastırlar, camiler, dar sokaklar sizleri mistik bir atmosfere çeker. Yeni Mardin olarak adlandırılan bölge ise şehrin modern yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda Mardin gezinizi eski Mardin’den başlayarak yeni Mardin’e doğru yapabilirsiniz.

Hoşgörü Şehri Midyat

Mardin turunu tamamladıktan sonra Midyat ikinci durağınız olacaktır. Firmamızdan kiraladığınız konforlu ve son model araçlarla yönünüzü Midyat’a çevirerek Midyat'ın o büyülü ve eşsiz havasına hayran kalacaksınız. Midyat'ta bulunan konukevi, Mor Gabriel kilisesi, Midyat lezzetleri, yöreye özgü telkari işlemesi ve gümüş işlemeciliği gibi özel yerler bulunur.

Midyat genel olarak Arap ve Süryani kültürü doğrultusunda şekillenmiştir. Etnik gruplar burada hoşgörülü bir şekilde yaşamlarını sürdürürler. Yöreye özgü lezzetli üzüm bağları bulunur. Bu bağlardan toplanan üzümler Süryaniler tarafından şaraba dönüştürülür. Bu doğrultuda Midyat sokaklarında sık sık şarap evleri ile karşılaşabilirsiniz.

Dayrül Zaferan

Midyat’ın yakınlarında bulunan ve Süryaniler tarafından önemli görülen merkezlerden biri de Dayrül Zaferan manastırıdır. Burası Süryaniler tarafından hem ibadet hem de eğitim merkezi olarak kullanılmıştır. Eşsiz mimari özelliği ve taş işçiliğinin en güzel halini yansıtan Dayrül Zaferân adını bölgede yetişen safran çiçeğinden alıyor. Sarı bir renge sahip olan bu çiçek manastırın yapımında kullanılan harç içerisinde de kullanılıyor. Kubbesi, sütunları, kemerleri üzerinde el işlemesi ve nakış işlemeler bulunur. Bugün hala Süryaniler tarafından kilise olarak kullanılan Dayrül Zaferân dünyanın farklı bölgesinde bulunan Süryaniler tarafından da ziyaret edilir.

Mardin Şehir Merkezinde Görülmesi Gereken Yerler

Mardin gezisi bir günde tamamlanmaz. Bu nedenle Mardin’e gezi düzenleyeceğiniz zaman 3-4 gününüzü Mardin’e ayırmanız gerekir. Hem kent merkezi hem de ilçeler sizlere büyüleyici bir dünyanın kapılarını aralıyor. Hoşgörülü ve misafirperver insanları, tarihi yerleri size unutamayacağınız gezi imkânı tanır. Firmamız Mardin havalimanı araç kiralama hizmetleri verdiğinden dolayı kiralayacağınız araçlar ile şehir merkezine kolayca gezebilirsiniz.

Şehir merkezinde öncelikle görmeniz gereken yer Mardin müzesidir. Hemen ardından Mardin kalesi, Mardin ulu cami ve görkemini ihtişamını hala koruyan Kasımiye medresesi bulunur. Bu medrese 700 yıllık bir geçmişe sahip ve günümüzde hala sapasağlam duruyor. Medrese'nin kapısından baktığınız zaman tüm Mezopotamya ayaklarınızın altında oluyor. Kasımiye medresesinin ardından yönünüz Zinciriye medresesi olacaktır. Mardin geleneksel evleri, dara harabeleri, Gurs vadisi, Şehidiye medresesi ve Kırklar kilisesi sırasıyla gideceğiniz yerler arasında bulunur.

Ufak Bir Kahve Molası

Muhteşem ve eşsiz bir dağın yamacında hayat bulan Mardin, enfes tatları ile da önemli bir yere sahiptir. Mardin gezimizi ufak bir kahve molası ile tatlandırabilirsiniz. Tarihi dokuya sahip mekanlarda Mezopotamya vadisine karşı keyifli bir şekilde köpüklü kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Kahvenin yanında yöreye özgü şeker ve lokumlar ikram edilir.

Mardin Çarşısı

Mardin gezinizi Mardin Çarşısı ile daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kapalı ve açık alan çarşılarda yöreye özgü el sanatları, el işlemeleri, gümüşler, bakırlar bulunur. Bezestan ve revaklı çarşı görülmeye değer yerlerdir. Buralardan sevdiklerinize hediyelik eşya alabilirsiniz.

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi

Mardin’e gelip de Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’ni görmeden dönmek olmaz. Müze şehrin kültürünü, kent tarihini ve yaşam tarzını en iyi şekilde yansıtıyor. Restore edilen müze 2009 yılında beri kullanılıyor.

Mardin’de Hangi Lezzetler Yenir?

Gelişmiş bir mutfak kültürüne sahip olan Mardin’de birçok sevilen lezzet bulunur. Mardin'in en meşhur yemeği kaburga dolması, etli ekmek, çiğ köfte, lebeniye çorbası, çörten, dobo, alluciye, ciğer pilavı, sembüsek gibi mükemmel tatlar bulunur. Mardin içli köftesini denemeyi ihmal etmeyin.

Dara Antik Kent

Mardin merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan dara antik kent geniş bir alan üzerine kurulmuştur. Burası arkeologlar tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir alandır. Çünkü hala toprak altında kalan yerleşim yerleri bulunuyor. Sınıra çok yakın olan Oğuz köyü ile iç içe girmiş bir medeniyettir.

Mardin Geceleri

Mardin'de konaklamaya karar verdiyseniz eğer Mardin gecelerini görmeden şehirden ayrılmayın. Mardin'e özgü düzenlenen sıra gecelerinde yöreye özgü türküler seslendirilir oyunlar oynanır. Mardin gecelerinin düzenlendiği mekanlarda otantik şark köşeleri bulunur. Ayaklarınızı uzatarak oturacağınız şark köşesinde günün yorgunluğunu atmakla beraber keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

Mardin Araç Kiralama

Uçak yolculuğu ile Mardin'e geldikten sonra burada kiralayacağınız araçlarla seyahatinizi kesintisiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Mardin halkı ve dışarıdan gelen yabancı misafirler için araç kiralama firmaları tarafından istenilen modelde kiralanabilir. Mardin gezisi için araç kiralamak isteyenler firmamızı tercih ederek doğru bir tercih yapmış olurlar. 7/24 hizmet vermeye çalışan firmamız müşteri memnuniyeti bakımından farklı özellikte ve genişlik kapasitesine sahip araçlarla kolaylık sağlıyor.

Mardin havalimanı araç kiralama hizmetlerini avantaja dönüştürerek yeni bir yol deneyimi için firmamızı tercih edebilirsiniz. Bizlere uçuş bilgilerinizi aktarmanız halinde istediğiniz modeldeki araçlarımız sizleri havaalanı çıkış kapısında bekler. Aileniz ve yakın arkadaşlarınız ile birlikte Mardin'de keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Son model araçlar ile sadece Mardin değil yakın ilçelere de giderek buranın doğal ve tarihi güzelliklerini görme imkânı elde edebilirsiniz. Firmamız sizleri rota belirlemeniz konusunda profesyonel anlamda destek sunar. Böyle zamandan tasarruf ederek gitmek istediğiniz tüm noktalara güvenilir ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.


Mardin Havalimanı Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0850 840 27 97
Gsm : 0532 722 50 46
Mail : mardin@carwingo.com.tr
Adres : Yenişehir Mah.Barış Caddesi Yediiklim Apt.Altı No:4 Artuklu/Mardin

Whatsapp Telefon