Mardin Havalimanı Oto Kiralama

Mardin Havalimanı Oto Kiralama

Mardin Havalimanı Oto Kiralama

Hızlı ve güvenilir ulaşım çeşitlerinden biri olan havayolu taşımacılığı günümüzde en çok tercih edilen konforlu ulaşım sistemidir. Uçakla seyahat etmeyi daha çok uzun yolculuğu sevmeyen kişiler tercih eder. Bu nedenle uzak mesafedeki şiirlere gitmek isteyenler uçak sayesinde kısa sürede şehre varma imkanı elde ederler. Bu doğrultuda araç kiralama firmaları devreye giriyor. Firmamız Mardin havalimanı oto kiralama hizmetleri sunuyor. Profesyonel ve güvenilir bir yardım almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Firmamız bünyesinde yer alan ve her bütçeye uygun araçlarımız ile sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Araçlarımız trafik kurallarına uygun bakımları yapılmış konforlu ve donanımlı özelliğe sahiptir. Mardin'e gelmeden önce bizimle iletişim kurmanız sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Mardin Havalimanı Nerede

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan havalimanı 1999 yılında hizmete girmeye başlamış şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunur. Mardin'i ziyaret etmek isteyenler havalimanı yolculuğu ile kısa sürede şehir merkezine ulaşabilirler. Mardin köklü ve eski bir tarihi geçmiş olduğu için Türkiye'de gezilecek yerler denilince akla ilk gelen şehirlerden biridir. Burası tarihi ve turistik yerler açısından zengin bir çeşitliliğe sahip olmakla beraber keşfedilecek lezzetler ve tatları ile de ön plana çıkıyor. Şehirde dışarıdan gelen ziyaretçilerin ihtiyaç duyabileceği tüm imkanlar mevcuttur. En önemlisi ise araç kiralama firmalarının bulunması insanların daha rahat ulaşım sağlamasına yardımcı oluyor.

Mardin Şehir Merkezi

Mardin günümüzde bir açık hava müzesini andırıyor. Şehir merkezinde bulunan kilise ve manastırların mimari yapısı görenleri hayran bırakıyor. Şehirde bulunan Süryani kiliseleri Süryani inanç sistemi doğrultusunda inşa edilmiştir. Özellikle Mor Behnam yani Kırklar kilisesi yeni yerler keşfetmek isteyenler için görülmeye değer bir mekandır. Şehir merkezinde bulunan Ulu cami, Mardin Kalesi, Bakırcılar çarşısı ve Hasan Ammar çarşısı Mardin kültürünü en iyi şekilde yansıtıyor. Eski Mardin olarak adlandırılan bölgede tüm eski yapılar ve tarihi yerler bulunur. Özellikle taş mimarisi ile yapılan Mardin evleri Mardin ruhunu anlamak açısından önemlidir. Alışveriş yapmak isteyenler için tarihi Mardin çarşısında tüm yöresel ürünler bulunur. Burada kendinize ve sevdiklerinize Mardin'e özgü eşyalar satın alabilirsiniz.

Kasimiye Medresesi

Kasımiye medresesi Artuklular döneminde yapılmaya başlanmış fakat Akkoyunlu devleti tarafından tamamlanmış bir yapıdır. Kesme taş tuğlalardan yapılan Kasımiye medresesi 2 katlıdır. Eşsiz bir mimari tasarıma ve nakış süslenmiş taş duvarları ile Kasımiye medresesi her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Medrese içerisinde 4 farklı mezhebe ait mescit bulunur.

Mardin Evleri

Mardin evlerinin en önemli özelliği taş işçiliğinin sanata dönüştüğü bir yerdir. Eski Mardin olarak adlandırılan bölgede bulunan Mardin evleri dikkat çekici bir mimari özelliğe sahiptir. Evlerin yapımında kullanılan taş malzemesi sayesinde evler yazın serin kışın ise sıcak bir özelliğe sahiptir. Dağ eteğine kurulan Mardin evleri uzaktan bakıldığında eşsiz bir manzara oluşturur. Bu nedenle geziniz de eski Mardin’e giderek bu evlerini tarihi dokusunu görebilirsiniz.

Midyat Konuk Evi

Mardin'in en bilindik ve merak edilen ilçelerinden biri olan Midyat çeşitli etnik gruplara ev sahipliği yapıyor. Kürdü, Süryanisi, Yezidisi, Arabı ve daha birçok etnik grubu bir arada yaşıyor. Tarihi ve turistik bir ilçe olan Midyat’ta bulunan konukevi gelen ziyaretçileri ilk uğrak yeridir. Burası aynı zamanda dizi ve film çekimlerinde kullanılan alanlardan biridir. Burada bulunan konaklar Mardin’e özgü taş malzemesi ile yapılır. Büyüleyici bir atmosfere sahip olan Midyat’ta sıcak ve samimi bir ortam bulabilirsiniz. Midyat’ın her köşesini firmamızdan kiraladığınız lüks araçlar yardımıyla gezebilirsiniz. Firmamızın sizlere sunmuş olduğu Mardin havalimanı araç kiralama ulaşım sorununuzu ortadan kaldırıyor. Midyat'ta bulunan Mor Gabriel manastırını ziyaret etmeden ayrılmayın.

Midyat Kuyumcular Çarşısı

Midyat kuyumcular çarşısında yöreye özgü takılar geleneksel zanaatler, gümüş ve telkari işlemesi takılar bulunur. Telkari işlemeciliği çok eski dönemlerden beri yapılan bir işçiliktir. Günümüzde hala ustalar tarafından yaşatılan zanaat koludur.

Mardin Süryani Kahvesi

Mardin'de kahve molası vermek isteyenler ağızlarda hoş ve enfes bir tat bırakan Süryani kahvesini kesinlikle denemelidir. Mardin Süryani kahvesi kahve sevmeyenlere bile kahveyi sevdirir. Kahvenizi yudumlarken Mardin'in eşsiz manzarası karşısında dinlenebilirsiniz. Mardin'de kahve çeşitleri oldukça fazladır. En çok tüketilen kahve çeşitleri içerisinde menengiç kahvesi, dibek kahvesi, Mihrimah Sultan kahvesi, özel karışımlı Mardin kahvesi bulunur. Ayrıca acı kahve olan mırra kesinlikle içilmelidir. Denemeye değer bir tat olan mırra küçük fincanlarda ikram edilir.

Mardin Süryani Çöreği

etnik grupların bir arada toplu olarak yaşadığı Mardin hoşgörü ve medeniyetin şehridir. Farklı dinlere mensup insanlar burada diledikleri gibi geleneklerini sürdürebiliyor. Mardin'de bulunan Süryaniler kendi özel lezzetlerini gelen misafirlere tanıyabiliyor. Mardin Süryani çöreği hurma ve badem ile hazırlanıyor. Süryani böreğini denedikten sonra tadın bağımlısı olabilirsiniz. Süryani çöreğinin yanında zafaran çayını denemeden geçmeyin. Önemli bitkiler ile hazırlanan bu çay ağızda hoş bir aroma bırakır.

Mardin Sıra Geceleri

Mardin gelenekleri içerisinde yer alan Mardin sıra geceleri keyifli bir akşam geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği etkinliklerden biridir. Sıra geceleri daha çok taş ve antik konaklarda düzenlenir. Yemekli ve içecekli olarak düzenlenen sıra gecelerinde çiğ köfte ve tatlılar ön planda tutulur. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla unutamayacağınız keyifli bir gece geçirmek istiyorsanız Mardin sıra gecelerine katılarak görsel şöleni izleyebilirsiniz.

Keyifli Bir Yemek Molası

Mardin gezinizi keyifli bir yemek molası ile muhteşem hale getirebilirsiniz. Mardin'e özgü yöresel ve lezzetleri tadabileceğiniz çok güzel mekanlar bulunur. Arap ve Süryani mutfağına ait yeni tatlar deneyimlemek acısından Mardin önemli bir yere sahiptir. Yemek yiyeceğiniz taş yapılı mekanlar size zamanda yolculuk etme fırsatı sunuyor. Eşsiz görüntü eşliğinde Mardin'e özgü kişk çorbası, kazan kebabı, alluciyeyi, içli köfte, sembüsek, Keben çeşitlerini ve doboyu denemeden şehirden ayrılmayın.

Tarihi Bir Yolculuk Dara Harabeleri

Binlerce yıllık geçmişten günümüze kadar ulaşan Dara antik kenti keşfedilmeyi bekliyor. Kentin büyük bir kısmı gün yüzüne çıkarken hala keşfedilmeyi bekleyen alanlar bulunuyor. Bu kent Doğu Roma imparatorluğu tarafından askeri amaçlı yapılan bir yerdir. Kayaların oyulması ile yapılan Dara Antik kenti sizleri zamanda yolculuğa çıkarır.

Araç Kiralama

Uçak yolculuğunun ardından kiralayacağınız araçlar ile seyahatinizi kesintisiz ve konforlu bir şekilde devam edebilirsiniz. Bu konuda profesyonel anlamda destek alabileceğiniz firmamız 7/24 sizlere hizmet sunuyor. Mardin'e gelmeden önce uçuş bilgileriniz hakkında firmamızı bilgilendirmeniz halinde iniş yaptığınız sırada sizleri dışarıda istediğiniz model ve özellikteki araçlar karşılar. Aile dostu lüks otomobillerimiz ve araçlarımız ile bütçenize uygun araç kiralama hizmeti veriyoruz. İyi bir seçim yapabilmek için firmamız sizler için doğru adrestir. Mardin havalimanı oto kiralama denilince akla gelen ilk yer firmamızdır. Firmamız sizlere kesintisiz bir seyahat imkanı sunuyor.

Her köşesi ile keşfedilmeyi bekleyen Mardin geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi Mezopotamya olarak bilinen verimli topraklar üzerinde bulunur. Mardin havaalanından iniş yaptıktan sonra firmamızın size sunduğu araç kiralama hizmetleri ile unutamayacağınız bir gezi turu yapabilirsiniz.

Whatsapp Telefon