Nevşehir Araç Kiralama

Nevşehir Araç Kiralama

Nevşehir’de Bir Gün

                  

Anadolu’nun masal kenti olarak adını sıklıkla duyuran Nevşehir, 18. yy da Yeni Şehir olarak bilinmekteydi. Nevşehir denilince akla gelen Kapadokya ise bu şehri özel kılan yapıtlar arasındadır. Hititlerin ardından önemli bir konuma gelen bu bölgede Hıristiyanların en önemli sığınağı haline gelmiştir. Bunedenledir ki Kapadokya da yer alan yapıtların birçoğu Hıristiyan halkı tarafından yapılmıştır. Resimlerin taş duvarlara çizildiğini, kiliselerin sert taş işlemeciliği ile oluşturulduğunu ve evlerin kayaların oyulması ile oluşturulduğunu bu bölgede rahatlıkla görebilirsiniz. Tüm bu güzelliklere yakından şahit olmak için ise araç kiralamanız gerekecektir.

Kahvaltı Durağımız

Keyif Cafe&Restaurant güzel kahvaltı yapabileceğiniz mekânlardan sadece birisidir. Nevşehir merkeze 15 kilometre olan bu mekânda kahvaltı tabakları büyük bir özenle hazırlanmaktadır. Yöresel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağına da yer veren nezih bir mekândır. 

 

Nevşehir’in Tarihi Mekânları

Nevşehir demek aslında Kapadokya demektir. Nevşehir adı ile bütünleşen Kapadokya her yıl yaz ve kış turizminde milyonlarca insana ev sahipliği yapmaktadır. Koca bir tarihi içinde barındıran bu şehirde toprak kokusu, sıcak hava balonları ve pek çok kilise görebilmeniz mümkündür.

Kahvaltıdan sonra hemen görmeniz gereken ilk mekân göremeAçık Hava Müzesi olmalıdır. Bölgede bulunan 360 kilisenin en yoğun olduğu mekân burasıdır. Şapeller ve kiliseler bu bölgede yer alıyor. Şapeller kilisenin daha küçüğü olarak bilinen ibadethanelerdir. Bizdeki mescitler gibi düşünebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirasları Listesine giren göreme Açık Hava Müzesi nde manastır ve duvar resimleri oldukça etkileyicidir.

Farklı Lezzetler Keşfetme Zamanı

Dünya mutfağını en iyi şekilde yansıtan Şıra Restaurant Nevşehir’e karşı yemek yiyebileceğiniz bir mekândır. Vadi kebabı bu mekânın en önemli ve en güzel lezzetleri arasındadır. Restaurantta başlangıç menüsünden tatlıya kadar büyük lezzet serüveni sizleri beklemektedir. Ailecekyemeğinizi yeyip yorgunluğunuzu atabileceğiniz bir mekândır.

Gezmeye Devam

Üç güzeller Nevşehir ve Kapadokya’nın sembolü halini almış bir yapıttır. Üç adet peri bacasının yan yana olduğu bu yapıtın ilginç de bir efsanesi vardır. Rivayete göre kralın kızı krallığın içinde bir çobana aşık oluyor. Evlenmek istiyor. Bu isteği geri çeviren kralın kızı çoban ile evlenip bir çocuk yapıyor. Ortamıyumuşatmayı amaçlarken kral daha da sinirlenerek kızını, eşini ve çocuğunu öldürmelerini emrediyor. Bu sıra bir çıkış yolu arayan aşıklar Allah tarafından peri bacasına çevriliyor. Dikkatli bakarsanız eğer her bir peri bacasının boyutlarının farklı olduğunu görebilirsiniz. 

Akşam Yemeği

Mekânın görünümü ve yöre halkının tavsiyeleri üzerine gitmeniz gereken Saklı Konak Restaurant Nevşehir de akşam yemeği yiyebileceğiniz nezih mekânlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Gerek yöresel lezzetleri gerek sunumları ile damak tadınıza hitap edecek mekânın en dikkat çekici olayı ise Atatürk köşesidir. Atatürk resminin yer aldığı masada yöresel yemek seçeneklerinden konak köfteyi yiyerek anılarınıza bir yenisini ekleyebilirsiniz.

Nevşehir’de Gece

Geceyi geçirebileceğiniz Hotel Business Han alternatifleriniz arasında olabilecek bir yerdir. Minibar hizmeti ile keyifli sohbetler ederek gününüzü istediğiniz şekilde sonlandırabilmeniz de mümkündür. 

 


Whatsapp Telefon