Şanlıurfa'da yemek yenilecek yerler

Şanlıurfa'da yemek yenilecek yerler

Şanlıurfa Havalimanı Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0414 316 22 23
Gsm : 0553 840 27 97
Mail : sanliurfa@carwingo.com.tr
Adres : Şanlıurfa havalimanı İç Hatlar
 

Şanlıurfa Merkez Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0414 316 22 23
Gsm : 0553 840 27 97
Mail : sanliurfa@carwingo.com.tr
Adres : Narlıkuyu Mah.Novva Apt.Altı No:10 Karaköprü/Merkez/Şanlıurfa


Şanlıurfa’ da Yemek Yenecek Yerler

 

Şanlıurfa zengin yemek kültürlerine ev sahipliği yapmış, her damak tadına uyacak yemekleri ile de dünyaya örnek olmuş bir şehirdir. Lezzetleri kadar besin değeri ve görüntüsü de oldukça yüksek olan bu yemekleri başka bir restoranda bulamaz, bulursanız da bu kadar lezzetli olmaz. Gelenek ve göreneklerini bozmadan günümüze kadar gelen Şanlıurfa’da yemekler yer sofrasında yenilir. Uzun örtülerin serildiği yemeklerin yere konulduğu ve güzel görüntünün ön planda olduğu bu sofralar dünyaca da bilinmektedir. Zengin yemek çeşitlerini ikram etmekten hoşnut olan yöre halkı, misafirler varken sofraya kesinlikle oturmaz. Kaşık sesi duyulmayan sofralarda kesinlikle sohbet edilmez. Oburluk alışkanlığını sevmeyen yöre halkı bu konuda bilinçlidir ve o şekilde davranır.

Doğu yöresinde her sofrada mutlaka et ve benzeri bir yiyecek mutlaka olmak zorundadır. Yerli halkın sabah kahvaltılarında ciğer sevmeleri, bu şehir insanın damak tadını az çok tahmin etmenize de olanak sağlamaktadır. Şanlıurfa zengin yemek kültürü ile her ziyaretçiden tam not alan bir şehirdir. Eski dönemlerden bu yana süregelen yemek kültürleri geçen zamana rağmen hiçbir değişikliğe uğramamış aksine daha çok sevilmiştir. Şanlıurfa haricinde hiçbir yerde tatmayacağınız bu lezzetlerin birçoğu et ve kıyma ile yapılmaktadır. Yöresel lezzetlere ev sahipliği yapan başlıca restoranlar ise şöyledir:

 

 

 

Cevahir Han Restoran

Şanlıurfa geçmiş zamanlar İpek yolu açısından önemli bir şehirdi. Samsat Hanı ise ticaretin yapıldığı bir mekân olan ve ticaret yapanların ilk girdiği mekân olarak bilinirdi. Samsat Kapısı da Samsat Hanı’nda olan ve kervansarayların ilk soluklandığı bölümdür. Zamanla ticaret faaliyetlerinin azalması bu hana olan ilgili de azaltmıştır. Birçok farklı amaç için kullanılan Samsat Hanı, 2015 yılında restore edilerek tarihi yapının korunması sağlanmıştır. 2015 yılından beri Cevahir Han Restoran olarak işletilen bu han, yöre halkının en sevdiği mekânlar arasındadır. Şanlıurfa’ya yolunuz düşerse mutlaka Cevahir Han Restoran’a uğrayıp yöresel lezzetleri tatmanızı tavsiye ederiz. Dünya mutfağından, yöresel mutfağa kadar zengin menüsü ile hizmet veren bu restoran sıra geceleri ile de ünlüdür. Şanlıurfa merkezde yer alan ve her zaman kalabalık olan bu restoranda yemek yiyebilmek için rezervasyon yaptırmanız gerekecektir.

Sevgi Ciğer Salonu

Ömrünüzde yiyebileceğiniz en güzel ciğeri Sevgi Ciğer Salonu’nda yiyeceğinize emin olabilirsiniz. Yöre halkının ısrarla tavsiye ettiği bu mekân oldukça ünlüdür. Küçük fakat mükemmel lezzetlerin yapıldığı ciğer salonunda ciğer haricinde kebaplar da yemeniz gereken lezzetler arasındadır. Tertemiz mutfağı ile doyumsuz ikramlar sunan bu mekân her ziyaretçinin mutlaka uğraması gereken yerler arasındadır. Gönül rahatlığı ile hijyeninden emin olacağınız Sevgi Ciğer Salonu merkezde yer almaktadır. Herkesin uğrak noktası olan bu mekân özellikle hafta sonları daha kalabalıktır. Bu yüzden gitmeden önce mutlaka aramanızda fayda vardır. Güzel dekore edilmiş taş yapı gerek görünümü ile gerek lezzetleri ile şehirde bilinen mekânlar arasında oldukça popülerdir.

Çulcuoğlu Baklava ve Restoran

Hem yemeğinizi yiyip ardından tatlınızı yemek istiyorsanız Çulcuoğlu Baklava ve Restoran beklentinizi karşılayabilecek bir mekândır. Şanlıurfa denilince akla gelen kebapları bu mekânda doyasıya yiyebilirsiniz. Yemek öncesi yiyeceğiniz yoğurtlu aş ise şehrin en çok sevilen lezzetleri arasındadır. İlk defa deneyeceğiniz ve tadına hayran kalacağınız bu lezzet yemeğe hızlı başlamamanız açısından güzel bir alternatiftir. Urfa haşhaşlı kebap ve patlıcanlı kebap yemeniz gereken lezzetler arasındadır. Onun dışında dana kavurma ve ızgara çeşitleri zevkiniz doğrultusunda yiyebileceğiniz popüler yemekler arasındadır. Şehrin merkezinde olan bu mekân oldukça nezihtir. İster yemek salonunda isterseniz de açık yemek salonunda yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız da unutmamanız gereken bir başka husustur. 

Whatsapp Telefon