Şanlıurfa Halfeti Turları

Şanlıurfa Halfeti Turları

Şanlıurfa Merkez Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0414 316 22 23
Gsm : 0507 644 06 46
Mail : sanliurfa@carwingo.com.tr
Adres : Narlıkuyu Mah.Novva Apt.Altı No:10 Karaköprü/Merkez/Şanlıurfa


Şanlıurfa Halfeti Turları


Şanlıurfa merkeze en uzak ilçelerden olan Halfeti, çeşitli tarihi yapılara sahip olmanın ayrıcalığını yaşarken aynı zamanda doğa güzellikleri de mevcuttur. Eşsiz manzaraların görülebilmesi ve temiz havanın alınabilmesi için Şanlıurfa Halfeti turları en iyi seçenekler arasındadır. Kolaylıkla ulaşımın sağlanmasının sonrasında ilçede oto kiralama yoluyla araçlar temin edilebilir, uygun maliyetlerle rahatça gezintiye çıkılabilir. 

Şanlıurfa Halfeti Nasıl Gidilir?

Gaziantep’e 100 kilometre, Şanlıurfa’ya ise yaklaşık 112 kilometre mesafede bulunan Halfeti, 2000 yılında gerçekleşen sel felaketi nedeniyle sular altında kalmış, yerli halkta 15 kilometre civarında bir uzaklığa taşınmıştır. Birecik Barajı yapımından kaynaklanan bu felaketin ardından tekrar yaşam devam etse de bu durumunda dolayı “Saklı Cennet” veya “Kayıp Şehir” olarak tanımlanır. Her zaman için yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdikleri ilçeye araç kiralayarak gelinebilir, turlar dahilinde önemli yapıların ziyaretleri yapılabilir. Dünya gözüyle muhteşem doğa manzaralarının tadına varılabilir. 

Şanlıurfa Halfeti Neler Yenir?

Oto kiralama imkanlarının kullanılmasıyla rahatça bir gezi yapılabilen Halfeti’de çeşitli zaman dilimlerinde çok farklı yemeklerin tadına bakılabilir. Kendisine özgü yemekleri ve tatlıları ile bilinen Halfeti’de şabut balığı kebabı çokça tercih edilir. Ayrıca soğanlı kebap ya da patlıcan kebap akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Erik Tavası, İncir Kebabı, Mukaşşerli Pilav yemekleri de yalnızca Halfeti’de bulunmaya layıktır. Bunların sonrasında ise çay ile birlikte çeşitli tatlıların tadına da bakılabilir. Sargı Burma Tatlısı, Peynir Helvası, Semsek hemen her yerde Halfeti standartlarına yenilebilir. Günün her saati yenilenebilecek ürünlerin var olması ve zengin bir mutfağa sahip olması da farklı uygarlıkların etkisiyle açıklanabilir. 

Şanlıurfa Halfeti Nereler Gezilir?

Halfeti’nin merkezine göre kuzeyinde kalan Rum Kale, Hristiyanlar açısından son derece büyük öneme sahip olmasından ötürü ilk ziyaret edilen yerdir. Bunun sebebi ise Hz. İsa’nın havarilerinden kabul edilen Aziz Paulus’un belirli bir süre burada yaşadığına inanılmasıdır. Ayrıca İncil’in burada çoğaltılması da iddialar arasındadır. Çeşitli tarihi yapıların sayısının fazla olmasından ötürü gezilerin daha süratli olması gerekir. Bu noktada ise en iyi seçenek araç kiralama yapılmasıdır. Bu sayede çok daha rahat ve konforlu bir şekilde ilçede gezintiye çıkılabilir. 

Aziz Nerses Kilisesi

Hristiyanlar açısından değerli kabul edilen bir başka önemli yapı ise Aziz Nerses Kilisesi’dir. İlk olarak 12.yüzyılda Patrick Nerses tarafından inşa edildiği ifade edilir. Sonrasında ise Ermeniler tarafından kullanıldığı da bilinir. Yakupi Azizi tarafından inşa edilen bir başka kilise ise Barşavma olup manastır olarak çok uzun yıllar kullanımı söz konusudur. Tuğla görünümündeki kesme taşların kullanıldığı görülür.

Asma Köprü

“Halfeti Gerdanı” olarak da isimlendirilen küçük ama bir hayli estetik içeren Asma Köprü, nehir üzerinde uzanır. Araç kiralama seçeneğinin kullanılmasıyla rahatlıkla görülebilirken güneşin batışıyla birlikte iki taraflı yanan rengarenk aydınlatmalarda köprünün çok daha ihtişamlı hale gelmesini sağlar. Bunların haricinde Karagül ile ünlü olan Halfeti’de Fırat Nehri özelinde tekne turları yapılabilir, çok daha farklı manzaralarla karşılaşılabilir. Su sarnıçları ya da su kuyularının gezilmesi, kız mağarasının görülmesi de Şanlıurfa Halfeti turları için olmazsa olmazlardandır. 

Kantarma Mezrası

Kapalı bir bölümle beraber avluya da sahip olan Kantarma Mezrası, hiçbir süsleme öğesinin olmadığı büyük, kesme taşların yer aldığı bir yapıdır. Her ne kadar ne zaman yapıldığına dair bulgular yeterli olmasa da orta çağ dönemlerine ait bir han olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Var olan tüm yapıların ve eşsiz manzaraların çok daha rahat gezilebilmesi için hızlı bir şekilde oto kiralama süreçlerini tamamlayabilir, keyifli yolculuğa başlayabilirsiniz.

Whatsapp Telefon