Şanlıurfa Konaklama

Şanlıurfa Konaklama

 Şanlıurfa Konaklama

Ülkemizin en büyük yedinci şehri olarak bilinen Şanlıurfa aynı zamanda peygamberler şehri olarak da bilinmektedir. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehirde yerli halkın birçoğu Arap kökenlidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bu şehrin ismi çoğu zaman Urfa olarak söylenir. Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen başarıdan dolayı “Şanlı” unvanı kazanan bu şehir aynı zamanda Suriye’ye sınırdır.  

Efsaneler şehri Şanlıurfa genellikle Balıklı Göl ile ün kazanmıştır. Özellikle yaz aylarında milyonlarca turistin gezmek istediği bu gölün hikâyesi de oldukça ilginçtir. Bunun yanı sıra Halfeti, Fırfırlı Camii, Konik Harran Evleri ve Ulu Camii gezmeniz gereken tarihi mekânlar arasındadır. Her bir eserin geçmişi derinden etkileyecek konular ile doludur. Eğer bir gün doğu turu yapmaya başlarsanız Şanlıurfa bu turların içerisinde olması gereken bir ildir. Gerek halkın misafirperverliği, gerek yapıların ilginç hikâyeleri gerekse hiç tatmadığınız lezzetler doyumsuz bir tur geçirmeniz hususunda oldukça önemlidir.

Şanlıurfa’ya Ulaşım

Şanlıurfa’ya ulaşım oldukça basittir. İster uçak, ister karayolu ister tren ile şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Eski yapıların oldukça fazla olduğu bu şehir doğunun en güzel şehirleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında daha kalabalık olan bu şehirde konaklama sorunu kesinlikle yaşamazsınız. Birçok alternatif mekânın 7/24 hizmet veriyor olması günün yorgunluğunu atmanız açısından büyük avantajdır. Küçük bir şehir olduğu için de acil ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için şehrin merkezine yakın bir mekânda konaklamanız daha iyidir. Her yere ulaşım süresinin kısa olması bu şehri hiç bilmeyenler için bile büyük bir avantajdır.

 

 

Şanlıurfa’da Nerede Kalınır?

Şehirde oteller kadar misafirhane ve konukevleri de kalabileceğiniz mekânlar arasındadır. Genellikle otellerin birçoğunun şehir merkezinde yer alması tercih etmeniz için büyük bir etken. Bunun dışında daha ekonomik olsun istiyorsanız diğer alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

Aslan Guest House

GAP Havalimanı’na 10 kilometre uzaklıkta otel bu mekân görünümünün verdiği sıcaklık ve samimiyet ile tercih etmeniz gereken mekânlar arasındadır. Alışveriş merkezinden tutun da diğer tarihi mekânlara yürüme mesafesinde olan bu mekân, müşterilerden tam not almış bir yerdir. Eski tarihi yapının restore edilmesi ile ev ortamı havasını yakalayabileceğiniz, tertemiz hazırlanmış yataklarda günün yorgunluğu atabileceğiniz bir mekândır.

Türkmen Konağı

Şanlıurfa daha çok geleneklerini korumaya yönelik merkezlere sahip bir şehirdir. Yaşadığınız şehirde gördüğünüz birçok yapıyı bu şehirde göremezsiniz. Daha çok eski dönemlere ait yapılar yer almakta ve ilgi görmektedir. Türkmen Konağı da yine konaklayacağınız alternatif mekânlardan sadece birisidir. Eski duvar halıların yer aldığı, ahşap kokusunun odayı sardığı bu mekân, Şanlıurfa’yı en iyi şekilde simgeleyen ayrıntılar ile doludur. Urfa sıra gecesine dahil olup felekten bir gün geçirebilir, şehre yayılan safran ve toprak kokusu ile çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Hotel Garden İnn

Konforunuza düşkünseniz eğer Hotel Garden İnn, beklentilerinizi karşılayacak bir oteldir. Şanlıurfa Otobüs Terminali’ne 10 kilometre uzaklıkta olan bu otelde restoran, bar, kapalı havuz, ücretsiz Wifi, sauna ve fitness aktiviteleri de mevcuttur. Sadece uyumak değil bu gibi aktivitelere de dahil olmak isterseniz şehrin en iyi mekânının bu otel olduğunu bilmelisiniz. Genellikle her türden misafire ev sahipliği yapan bu otelde; aileler, iş seyahati maksadıyla gelenler ve gruplar konaklamaktadır. Açık büfe kahvaltı ve yemek menülerinde de yöresel tatlara da yer verilmiştir.

Şanlıurfa’ya Ne Zaman Gelinmeli?

Şanlıurfa yaz aylarında nem oranının düşük olması sebebiyle sıcak, kış aylarında da soğuktur. Bu yüzden Şanlıurfa’ya gelmek için en ideal zaman İlkbahar ya da sonbahardır.

 

Whatsapp Telefon