Şanlıurfa otelleri

Şanlıurfa otelleri

Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan, tarihi dokuz bin yıl öncesine dayanan efsane bir şehirdir. Dinler tarihinde adı kutsanmış olarak geçen Şanlıurfa, cilalı taş devrinden beri yerleşim yeridir. Eski adı Edessa olan şehir, Kurtuluş Savaşı’nda halkının gösterdiği müthiş direniş ve kahramanlığa istinaden 1984 yılında Şanlıurfa olarak taçlandırılmışdır.

Urfa Türkiye’nin 7. en büyük şehridir. 2010 kayıtlarında nüfusu 1.664.271 çıkan Urfa GAP projesi kapsamında yatırımlar yapılmaya başlandığından beri göç vermeyi oldukça düşürmüştür.

Coğrafi konumu sebebiyle doğu ile batı arasında köprü oluşturmuş bu şehir önemli ticaret yolları üzerinde bulunması sebebiyle pek çok etnik kökenin meskeni olmuştur. Bir yanı dağlık bir yanı düzlük olan Urfa’nın iklimi karasaldır. Yazın sıcak kavurur, kışın bol yağış görülür . Çevre illere göre ılık geçer kış mevsimi.

 

Ulaşım

Şanlıurfa geniş ve modern karayollarına sahiptir. Şehir merkezinde bulunan otogar terminali yurt çapına otobüs ile ulaşım sağlanabilir. Bu otogardan Suriye üzerinden yurt dışı seferleri de gerçekleştirilmektedir.

Şehir merkezine yalnızca 8 kilometre uzaklıkta bulunan GAP Havalimanı ile büyük şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilir. Diğer illere büyük şehirlerden aktarmalı gitmek mümkündür. Havalimanına ulaşım özel servisler, taksi ya da otobüs ile sağlanır.

Şanlıurfa yakın zamana  kadar şehir içi ulaşımda çektiği sıkıntılar ile basında yer alıyordu ancak geçtiğimiz dönemde yenilenen yollar ve altyapı ile bu problem tamamen çözülmüştür. Şehir içi ulaşımda belediye ve halk otobüsleri kullanılır. 

Şanlıurfa Noktasında En Çok Tercih Edilen Oteller

Nevali Hotel 

 Şanlıurfa Merkez, Şanlıurfa
Nevali Hotel Şanlıurfa şehirmerkezinde havalimanına 35 km Göbeklitepeye 15 km mesafededir. 209 odası ile Şanlıurfanın enbüyük oteli olması özeligi yanında SPA merkezide görülmeye deger.


500 TL 423 TL
 8,6

Dedeman Şanlıurfa 

 Şanlıurfa Merkez, Şanlıurfa
Dedeman Şanlıurfa, GAP Şanlıurfa Havalimanı'na 35 km, Şanlıurfa Otogarı'na ise arabayla 5 dakikalık uzaklıktadır.Çevre dostu bir otel olarak tescillenen Dedeman Şanlıurfa, kutsal bölge Balıklı Göl'e 15 dakikalık yürüme mesafesindedir.


352 TL
 7,7

El-Ruha Otel 

 Şanlıurfa Merkez, Şanlıurfa
Hotel Elruha, Balıklıgöl'e sadece 100 mt., tarihi Şanlıurfa Kalesi'ne ise 400 mt uzaklıktadır. Şanlıurfa Otobüs Terminali'ne 1 km uzaklıkta yer alan otel, Şanlıurfa Havaalanı'na ise 30 km mesafededir.


312 TL 303 TL
 8,2

Beyzade Konak Otel

 Şanlıurfa Merkez, Şanlıurfa
Şanlıurfa şehir merkezinde olup Balıklı göl'e yürüme mesafesinde yer almaktadır.

200 TL

Manici Otel

 Şanlıurfa Merkez, Şanlıurfa
GAP Şanlıurfa Havaalanı 35 km uzaklıktadır.


478 TL 203 TL
 8,5

Aslanlı Hotel

 Şanlıurfa Merkez, Şanlıurfa
Balıklı Göl gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bölgesinde Şanlıurfa'da 500 metre mesafede yer almaktadır. Şanlıurfa Otogarı 900 metre uzaklıktadır Harran, Aslanlı Hotel39 km mesafededir. En yakın havaalanı Şanlıurfa Havaalanı, Aslan Guest House 8 km mesafededir.

200 TL



Whatsapp Telefon