Şanlıurfa tur firmaları

Şanlıurfa tur firmaları
Şanlıurfa tur firmaları

Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu bölgesinin tarih kokan şehirlerinin başında gelmektedir. Eğer 3, 4 günlük bir tatil planı içerisindeyseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir şehir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

12000 yıl öncesine dayanan tarihin ilk yapısı Göbeklitepe de burada yer almaktadır. Ayrıca meşhur Balıklıgöl de ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. 

Balıklıgölün hikayesine gelince.. Hz. İbrahim Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye putları kırmakla başlayınca Nemrut tarafından bugünkü kalenin bulduğu tepeden ateşe atıldı. Allah tarafından ateşe, "Ey ateş İbrahim üzerine serin ve selamet ol" (Kuran'ı Kerim Enbiye Suresi Ayet 69) emri verince rivayete göre Ateş su, odunlar da balık oldu. Hz. İbrahim salimen gül bahçesinin içine düştü. 

Şehrin tam ortasında bulunan bu anlamlı yer ziyarete değer doğrusu.. 

Şanlıurfa Müzesi, Türkiye’nin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyor.

Şanlıurfa Müzesi

Şanlıurfa Müzesi ilk olarak 1969 yılında açılmış. Tarihi yönden bu derece önemli bir şehre çok kapsamlı ve büyük bir müze gerekiyordu. 2011 yılında başlayan proje süreci ve 2012 yılında başlayan inşaatın tamamlanması ile Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi 2015 yılında yenilenmiş haliyle kapılarını açtı.

Kült

Şanlıurfa çevresindeki tarihi yerlerde, höyüklerdeki kazı çalışmalarında bulunan birçok eser müzede sergilenmekte. Özellikle Göbeklitepe ziyareti öncesi ya da sonrasında ziyaret edilmesi gereken bir müze.

Höyük

Müze, zengin içeriğinin yanısıra son derece modern bir ortamda, ferah salonlarda, düzgün ışıklandırmalar ile ziyareti keyifli bir hale getiriyor. Bu şekliyle müzecilik anlamında dünya standartlarında haklı bir başarı yakalanmış. Müzede, Mezopotamya Tarihi ve bölgedeki yaşam hakkında çok şey öğrenebilirsiniz.

Carwingo olarak, sizlere unutamayacağınız Şanlıurfa turları düzenliyoruz. Peygamberler şehri Şanlıurfamızın güzellikleri ile sizleri buluşturuyor ve unutulmaz anlar yaşamınızı sağlıyoruz. 

Şanlıurfa Gezi Turları için bize ulaşabilirsiniz 

Carwingo ile istediğiniz araçları şoförlü, şoförsüz kiralayabilir veya bizleri arayarak size özel turlar hakkında bilgi alabilirsiniz
Whatsapp Telefon