Şanlıurfa Turları

Şanlıurfa Turları

Şanlıurfa Turları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden birisi olan Şanlıurfa, kültür, sanat ve lezzet bakımından oldukça zengin bir şehirdir. Tarihi ve doğal güzellikleri yıllar geçmesine rağmen aynı güzellikte olan bu şehre turlar aracılığı ile de gidebilmeniz mümkündür. Özellikle turlar eşliğinde yapacağınız ziyaretlerde daha fazla bilgi edinecek bunları da yakınlarınıza anlatmaktan büyük gurur duyacaksınız. Şanlıurfa yüzyıllar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Sokaklarında gezerken burnunuza gelen safran kokularının nedeni yapıların harçlarına katılan safran bitkisidir. Oldukça ilginç hikâyeleri duyacağınız bu şehir ülkemizin en güzel şehirleri arasındadır.

Lezzet Diyarı; Şanlıurfa

Zengin mutfağı ile daha önce tatmadığınız birçok lezzeti bu şehirde keşfedeceksiniz. Halkın midesine düşkün olduğu kanısına bile bu şehirde varabilirsiniz. Günün en erken saatlerinde başlayan lezzet serüveniniz yatana kadar da sürebilir. Gün boyu eritmeye çalıştıklarınıza inat sıra gecelerinde tadacağınız lezzetler hiç de hayır diyemeyeceğiniz güzelliktedir. Bu yüzden yemeklerini yerken daha az yemeye gayret etmenizde de fayda vardır. Şanlıurfa konaklama sorunu yaşamayacağınız bir şehirdir. Yerli halk genellikle yöresel dokulara zarar vermemeye gayret etmiş buna bağlı konaklama mekânlarında şehrin güzelliğini hissettirmeye çalışmıştır. Birçok konaklama mekânı yöresel özelliklerini ön plana çıkarmış, çocukluğunuzda yaşadığınız yer yataklarına yer vermiştir. Eski anılarınızın gözünüzde canlandığı, güzel güzel sohbetlere konu olacak çocukluğunuzu bu şehirde derinden hissedebilirsiniz. Modern çağa ayak uyduran bu şehir eski gelenek ve göreneklerimize de saygı duymuş ve günümüze kadar getirmiştir.

 

 

Tur Şirketlerinin Sunduğu Hizmetler

Şanlıurfa’ya eğer yakın arkadaşlarınız ile gelmek isterseniz, turlar sizler için ideal bir seçim olacaktır. Ulaşımdan konaklama, gezilecek yerlerden yemek ihtiyacınıza kadar birçok hizmet genellikle tur şirketleri tarafından sağlanmaktadır. Bu yüzden konaklama, yeme içme ve gezme ihtiyaçlarınızı düşünmek istemiyorsanız eğer turlar oldukça mantıklıdır. Genellikle turlar sadece, Şanlıurfa ile sınırlı kalmıyor aksine daha fazla şehir gezmenize imkân sağlıyor. Şehrin en önemli mekânlarını yavaş yavaş gezdiren tur şirketleri çoğu zaman mekânlar hakkında da detaylı bilgiler vermektedir. Tek başınıza gezerken okumaya üşendiğiniz birçok bilgiyi tur şirketleri sözlü bir şekilde anlamaktadır. Tur şirketleri karayolu ulaşımını daha çok tercih etmektedir. Güzergâha göre belirlenen şehirleri sırasıyla gezerek geri dönüş yapılır. Gezilecek şehre göre değişkenlik gösterse de genellikle 5-7 günü geçmeyen turlardır. Turun başladığı günden son güne kadar yapılacak ve gezilecek her yeri ayrıntılı bir şekilde anlatan tur şirketleri gezi planınızı en iyi şekilde organize etmektedir. Kimi zaman yürüyerek kimi zaman otobüsler ile gidip göreceğiniz tarihi mekânların hikâyeleri de sizleri derinden etkileyecektir.

Tur şirketleri son dönemlerde hemen hemen her şehre turlar düzenleyerek ülkemizi daha yakından tanımanıza imkân sağlamaktadır. Bilmediğiniz ya da yanlış bildiğiniz her bilgiyi gezip görerek netleştirmek turlar ile daha kolay ve mümkündür. Okumak istemediğiniz ya da okumaya zamanınızın olmadığı her bilgi tur rehberi tarafından aktarılmaktadır. Her şehirde öğreneceğiniz ilginç bilgiler sayesinde ülkemizin her noktasını daha yakından tanıyacaksınız. Şanlıurfa denilince akla Balıklıgöl gelir. Turlar sayesinde Şanlıurfa’yı sadece Balıklıgöl ile değil birçok tarihi mekân ile tanıyacaksınız. Üstelik her mekâna ait geçmiş de hafızalarınızda uzun yıllar kalacaktır.

 

 

Klasik GAP Turu

Şanlıurfa gibi daha birçok şehrimiz tur şirketleri tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde gezdirilmektedir. Klasik bir GAP turu farklı günlere yayarak gezme planı oluşturan tur şirketleri aslında her bütçeye hitap etmektedir. Gezdiğiniz mekânlardan, yemek yiyeceğiniz mekâna kadar planlayan tur şirketleri doyumsuz bir gezinin mimarisidir. Etliye sütlüye karışmayım fakat gönlümce gezeyim diyorsanız tur şirketlerinin sunduğu avantajlı turları gözden geçirmelisiniz. 

Whatsapp Telefon