Şanlıurfa'da Mutlaka Yapılması Gereken 5 Şey

Şanlıurfa'da Mutlaka Yapılması Gereken 5 Şey

Şanlıurfa'da Mutlaka Yapılması Gereken 5 Şey

Şanlıurfa çeşitli uygarlıkların yaşadığı, tarihi ve turistik illerden biridir. Peygamberlerin yaşadığı bir şehir olmasından dolayı, diğer bir adı da 'Peygamberler Şehri’ olarak bilinir. Çeşitli tarihi, turistik yerleri ile meşhur olan şehre gelecek olanlar, Şanlıurfada mutlaka yapılması gereken 5 şey nedir diye araştırıyor.

Balıklıgöl Ziyareti Yapmak

Şanlıurfa ziyaretine gelenlerin uğradığı ilk yer Balıklıgöl'dür denilebilir. Özel bir tarihi ve konusu ile ilgi çeken Balıklıgöl’ ün en dikkat çeken yönü, Hz. İbrahim dönemine uzanan geçmişidir. Balıklıgöl hiç boş kalmayan, ziyaretçi akınına uğrayan bir yerdir.

Göbeklitepe’ ye Çıkmak

Göbeklitepe, tapınakların olduğu, ilk yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen tarihi bir bölgedir. Şehir merkezine yakın olan Göbeklitepe, Mevki olarak Örencik köyü civarındadır. Göbeklitepe’yi gezmek ve tarihini detaylı anlatan rehberler eşliğinde dinlemek isterseniz, günlük turlara katılabilirsiniz.

Şanlıurfa Kalesini Görmek

Şanlıurfa’da  mutlaka yapılması gereken 5 şey  olarak ilk sıralarda meşhur kaleyi ziyaret etmek gelmelidir. Hem manzarası hem de tarihi ile ilgi çeken Şanlıurfa Kalesi, Abbasiler döneminden kalan bir yerdir. Değişik mimarisi ve özellikle meşhur Harran Kapısı, herkesin ilgisini çeken bir yerdir.

Şanlıurfa Lezzetlerini Tatmak

Şanlıurfa tarihi bölgeleri kadar, geniş yemek kültürü ile de ilgi çeken bir şehirdir. Özellikle sabah kahvaltıların da tercih edilen Urfa ciğeri, mutlaka tadılması gereken bir lezzettir. Meşhur Urfa kebap’ da şehir merkezinde ki bugün restoranlarda bulunur. Ciğeri en iyi yerde yemek isteyenler, Ciğerci Aziz Ustayı ziyaret edebilir. Dondurma ve künefesi ile meşhur olan Dondurmacı Zeki Usta’ da Şanlıurfa' da en bilindik mekânlardan biridir.

Halfeti Turu Yapmak

Şanlıurfa’da mutlaka yapılması gereken 5 şey  sonuncusu da Halfeti turudur. Urfa’nın ilçelerinden biri olan Halfeti, Asurlulara dayanan bir geçmişe sahiptir. Tarihteki pek çok uygarlığı ağırlayan Halfeti toprakları, her yıl, yüzlerce turist tarafından ziyaret edilir. Halfeti’nin bir bölümü, Birecik barajı altında kalmıştır. Şanlıurfa ya gezmeye geldiğiniz de bunları yapmak, hem Şanlıurfa tarihini tanımanızı sağlar hem de farklı lezzet imkânlarını tatmanıza yardımcı olacaktır.

 


Whatsapp Telefon