Şanlıurfada yemek yenilecek yerler

Şanlıurfada yemek yenilecek yerler
Şanlıurfa’da ne yenir deyince akla ilk önce çiğ köfte ve Urfa kebap geliyor ama bizce sizi asıl fethedecek haşhaş kebabı ve lahmacundur.


Ciğer kebabı konusunda Urfalılar diğer şehirlerden bir sıfır öndedir. Çünkü Gaziantep’te sabah kahvaltısında yeniyor ama Şanlıurfa’da ciğerin sabahı akşamı yok. Günün her öğününde sevilerek yeniyor. İşin püf nokatası şişlerin ince, şişlere takılan ciğer parçalarının çok da iri olmamasında. Taze soğan, nane ve kimyon da bu lezzetin sırlarından..


Şanlıurfa’da Ciğer Kebabı Nerede Yenir?


👉  Ciğerci Aziz Usta Urfa


Şanlıurfa’da ciğerin en hasını, Balıklıgöl’e çıkan yolda çarşı içinde, alçak ahşap masalı ve tabureli, küçük, salaş bir mekan olan Meşhur Ciğerci Aziz Usta’da bulabilirsiniz.


Şanlıurfa’da Haşhaş Kebabı Nerede Yenir?


👉  Cevdet Usta’nın Yeri


Haşhaş kebabının en hası Birecik’te yeniyor. Özellikle de Birecik merkezdeki Cevdet Usta’nın Yeri, haşhaş kebabının bir numaralı adresi.


Şanlıurfa’da Patlıcan Kebabı Nerede Yenir?


👉  Dedecan Ocakbaşı Urfa


Şanlıurfa’da patlıcan kebabı ile iddialı yerlerden. Ciğer kebabı, kuşbaşısı ve içli köftesi de çok seviliyor.


Şanlıurfa’da Lahmacun Nerede Yenir?


👉  Çulcuoğlu Baklava ve Restoran


Lahmacun’u, şıllık tatlısı, içli köftesi, kebaplara Şanlıurfa mutfağına dair hemen hemen her şeyi bulabileceğiniz bir restoran.


Biz Carwingo olarak, sizler için tarih kokan Şanlıurfa turları düzenliyoruz ve bu lezzetleri tatmanıza da olanak tanıyoruz..


Carwingo kalitenin adı..!
Whatsapp Telefon