Şirketler İçin Kiralamak En Doğru Seçim

Şirketler İçin Kiralamak En Doğru Seçim

İşletmeler için araç satın almanın mı, yoksa araç kiralamanın mı en iyi çözüm olduğu en çok tartışılan konulardan bir tanesidir. Ciddi bir bütçe gerektiren araç satın alma ya da kiralama konusunda şirketler, mali açıdan kendilerini en az zorlayacak seçeneğe yönelmeyi tercih ederler. Bu noktada araç kiralamanın şirketler için çok daha avantajlı bir opsiyon olduğunu belirtmek yanlış olmaz.

Şirketler için araba kiralamanın, araba satın almaktan çok daha avantajlı olmasının en önemli sebebi şüphesiz ki vergilendirmelerin ve KDV oranlarının oldukça yüksek miktarlarda olması? %45 ile %145 gibi yüksek oranlar arasına seyreden özel tüketim vergileri göz önünde bulundurulduğunda araç satın almak maddi açıdan şirketler için doğru bir seçim olmaktan oldukça uzaklaşıyor. Amortisman hesapları araç bedelinin tamamının o mali yılda gider olarak kaydedilmesini engelliyor. Satın alma yerine kiralama seçeneğini tercih edildiği takdirde ise araç kiralama firması tarafından aylık olarak düzenlelen fatura sayesinde ödenen tüm rakam gider olarak kaydedilebiliyor.

Vergilendirme ve diğer prosedürler için gerekli olan ödemeler dışında; araçların kasko, bakım ve tamir masrafları da şirketler için ciddi bir mali yük halini alıyor. Hal böyle olunca tüm bunları şirketler için üstlenen araç kiralama firması, daha cazip bir hal alıyor. Üstelik araba kaza yaptığında araç kiralama firması yeni bir araç vererek şirketlerin işlerinin aksamasını da önlemiş oluyor.

Tüm bunların dışında bulundukları sektörle değişiklik göstermek üzere, araç sayısı fazla olan şirketler; araç kiralama seçeneğini tercih ederek bir operasyon ekibi kurma yükümlülüğünden de kurtulmuş oluyor ve araba satın alması durumunda kendisine ait olacak bu sorumlulukları araç kiralama firmasına aktarmış oluyor.

Tüm bu etmenler göz önünde bulundurulduğunda maliyeti ve zaman kaybını azaltan bir seçim olması dolayısıyla şirketler için araç satın almaktansa, araç kiralamanın her zaman en doğru seçenek olduğunu açıkça anlaşılıyor.

Whatsapp Telefon