Ucuz Fiyatlı Şanlıurfa Havalimanı Araç Kiralama

Ucuz Fiyatlı Şanlıurfa Havalimanı Araç Kiralama

Ucuz Fiyatlı Şanlıurfa Havalimanı Araç Kiralama

Güneydoğu'nun en büyük illerinden biri olan Şanlıurfa peygamberler şehri olarak bilinir. Tarihi ve kültürel özellikleri yöresel lezzetleri ile her yıl binlerce kişiyi ağırlar. Tarihe ışık tutan göbeklitepe burada bulunur. Şanlıurfa tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında gelişmiş ulaşım sistemleri ile insanların rahat seyahat etmesine imkân tanır.

Ayrıca Şanlıurfa Havalimanı şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunur ve insanları kısa sürede birçok noktaya varmasını sağlar. Şanlıurfa havalimanında bulunan araç kiralama firmaları dışarıdan gelen yolcuların şehir merkezini konforlu bir şekilde gezmelerine yardımcı olur. Firmamız ucuz fiyatlı Şanlıurfa Havalimanı araç kiralama hizmetleri vererek profesyonel anlamda destek sunuyoruz.

Araç Kiralama Hizmetlerinin Önemi

Araç kiralama ihtiyacı her geçen gün artıyor. Artık birçok kişi araba satın almak yerine kiralamanın daha mantıklı bir iş olduğunu düşünüyor. Bu doğrultuda rent a car firmaları bünyesinde barındırdığı farklı model ve özellikteki araçlarla sektörde hizmet vermeye çalışıyor.

Firmamız araç kiralama hizmetleri doğrultusunda Şanlıurfa’ya dışarıdan gelen ziyaretçiler için araç kiralama hizmetleri sunuyor. Bu doğrultuda yapmanız gereken firmamızla iletişime geçerek ilk yaş duyduğunuz aracın özelliklerini bildirmek olacaktır. İstediğiniz konfor ve uygun fiyatta kiralayacağınız araçlar ile Şanlıurfa'nın tüm tarihi ve turistik yerlerini gezebilirsiniz.

Şanlıurfa Havalimanı

Güneydoğu’nun büyük havalimanlarından biri olan Şanlıurfa havalimanı gün içerisinde hareket halindedir. Şanlıurfa'yı merak eden ziyaretçiler karayolu ulaşımı yerine havayolu taşımacılığının tercih ederek havalimanına iniş yaparlar. Havalimanı şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunur. Bu nedenle havalimanına iniş yapmadan önce firmamızla iletişim halinde olmanız yeterli olacaktır.

 Güvenilir personellerimiz sizleri havalimanında karşılayarak Şanlıurfa geziniz konusunda sizlere yardımcı olur. Firmamıza ihtiyacınız olan aracın özelliklerini bildirmeniz ve bizlere kimlik bilgilerinizi iletmeniz halinde kiralayacağınız araçlar ile unutamayacağınız keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Şanlıurfa Nerede?

Peygamberler diyarı olarak bilinen Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu'nun en gelişmiş kentlerinden biridir. Doğal tarihi ve turistik yerleri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti misafir ediyor. Yöresel lezzetleri tatlıları ve içecekleri gelen ziyaretçileri hayran bırakıyor. Şanlıurfa'yı keşfetmeye gelen ziyaretçiler kiralayacaklara araçlar yardımıyla şehrin tüm noktalarına giderek tarihi tanıklık eden bu kenti yakından görme imkânı elde ederler. Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve İbrahim Peygamber’in yaşadığı yer olarak bilinen Şanlıurfa milli mücadele döneminde de önemli başarılara destan olmuştur.

Şehir merkezi ve ilçeleri ile görülmeye değer tarihi kalıntılara sahiptir. Şehir merkezi ile beraber en çok ziyaret edilen ilçeleri Halfeti, Harran, Birecik, Viranşehir gibi yerlerdir. Şanlıurfa'ya gelen yabancılar merak ettiği yakın illeri de ziyaret edebilirler.

Geçmişten Günümüze Göbeklitepe

Kadim değerlere ve kültürlere sahip olan Şanlıurfa insanlık tarihine ışık tutan bir geçmişe sahiptir. Göbeklitepe insanlık tarihinin sıfır noktası olarak tarihe geçmiştir. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan muhteşem tapınak dönemler hakkında önemli bilgiler verir. 12.000 yıl önce inşa edilen bu tapınak medeniyetin çıkış noktasıdır. Tapınağın duvarlarında insan vücuduna ve hayvan figürlerine benzeyen resimler bulunur. İlk çağ topluluklarının avcılıkla geçimlerini sağladığı göz önünde bulundurulursa yapılan avlanmalar ve avcılık sahneleri tapınak duvarına muhteşem bir görsellikte çizilmiştir. Şimdilerde Göbeklitepe Dünya mirası listesi içerisinde yer alıyor. Urfa'ya yolu düşen ziyaretçileri muhakkak uğraması gereken önemli yerlerden biridir.

Balıklıgöl ve İbrahim Peygamber

İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Urfa merkezde yer alır. Genişçe bir alan üzerinde bulunan Balıklıgöl etrafındaki çarşıları ve dükkanları ile gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biridir. Üç semavi din için önemli bir yere sahip olan Balıklıgöl din turizmi bakımından her yıl binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Buraya gelen ziyaretçilerin yaptıkları ilk iş göl kenarında bulunan yemlerden alarak balıkları beslemek oluyor. Aynı şekilde göl kenarında bulunan mağazalardan şehrin yöresel kıyafetlerini giyerek fotoğraf çektirmek ve anı oluşturmak yapılan faaliyetler arasındadır.

Balıklıgöl içerisinde bulunan çay bahçelerinde oturup dinlenmek yorulan misafirler için büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca gölün bir kısmında sandal keyfi de yapılıyor. Balıklıgöl etrafında bulunan kapalı çarşıdan sevdiklerinize Şanlıurfa'ya özgü çeşitli hediyeler alabilirsiniz. Buradan alınan bakır hediyeler iyi bir seçenektir.

Firmamızdan kiraladığınız son model araçlarla balıklıgöl’ü ziyaret ettikten sonra hemen yakınında bulunan Halil Ür Rahman camisi görülmeye değer bir yerdir. Burası İlk zamanlar kilise olarak kullanılırken Abbasi halifesi tarafından camiye dönüştürülmüştür.

Harran Evleri

Harran evleri kendine özgü bir mimari yapıya sahiptir. Koruma altına alınan Harran evleri yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yerdir. Kubbe şeklinde oluşturulan Harran evleri yazın serin kışın ise sıcak bir yapıya sahiptir. Harran evleri şehir merkezine biraz uzakta olduğu için ucuz fiyatlı Şanlıurfa havalimanı araç kiralama hizmetlerinden yararlanacağınız araçlar yardımıyla keyifli bir şekilde gidebilirsiniz.

Urfa Kale

Balıklı göl kenarında bulunan Urfa kalesinin milattan önce yapıldığı düşünülüyor. Kaleden Urfa'yı seyretmek keyifli bir görüntüye neden olur. Kale etrafında bulunan heykel ve kalıntılar binlerce yıllık geçmişe sahiptir. Tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olan Urfa kalesi görülmeye kalıntılarla sizleri bekliyor.

Germuş Kilisesi

Şanlıurfa farklı medeniyetlere ve dinlere ev sahipliği yaptığı için semavi dinler tarafından önemli bir kent özelliğine sahiptir. 19. Yüzyılda yapıldığı düşünülen ve yapı malzemesi olarak taş kullanılan Germuş kilisesi Urfa merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunur. Germuş kilisesi dışında Yakup manastırı Aziz Petrus ve Aziz Paullus kiliseleri de görülmeye değer mistik havaya sahip mekanlardır.


Şanlıurfa Lezzetleri Nelerdir

Zengin bir yemek kültürüne sahip olan Şanlıurfa özel baharatları ile yapılan yemekleri doyumsuz bir tada ulaştırır. Yapılan yemeklerin birçoğunda et kullanılır. Bu nedenle et sevenler için zengin yemek çeşitliliğine sahiptir. Urfa ciğer, Urfa kebabı, lahmacun, çiğ köfte, şabut balığı, kelle paça çorbası ve daha birçok kebap çeşidi ile Şanlıurfa’da hem gözünüzü hem de midenizi duyurabilirsiniz. Yemekler dışında yapılan tatlılarda damaklarda keyifli bir tat bırakır. Şanlıurfa'ya gelmişken kahve çeşitlerinden mırrayı denemeden geçmeyin.

Şanlıurfa Geceleri

Şanlıurfa'yı ziyaret edecek misafirlerin akşamları düzenlenen sıra gecelerini görmesi gerekir. Tarihi konuk evlerinde yapılan sıra geceleri kentin müzik kültürünü gelen yabancıların görmesini sağlıyor. Burada yöresel müzikler eşliğinde kentin en lezzetli en meşhur çiğ köftesi ve tatlıları beraber yeniliyor.

 Şanlıurfa türküleri yöreye özgü seslendirme özellikleri ile söylenir. Urfa kültürünü tanıtan sıra geceleri Urfa ile özdeşleşmiş bir hale gelmiştir. Bu nedenle gündüz gezmeyi tercih eden ziyaretçiler gece ise sıra gecelerine katılmaya tercih ediyor.

Nereden Araç Kiralanır?

Şanlıurfa'ya gelmek isteyenler ve buradan araç kiralayarak keyifli bir gezi düzenlemek isteyenlerin en çok merak ettiği konuların başında nereden ve nasıl araç kiralayabilirim sorusudur. Bu doğrultuda havaalanına iniş yaptıktan hemen sonra firmamız sizlere en iyi hizmetlerini sunmaya başlayacaktır. Profesyonel anlamları güvenilir araç kiralamak isteyenler firmamızdan temin edeceği araçlar ile dilediğin gibi seyahat edebilirler.

Tüm araçlarımız trafik kurallarına uygun hale getirilerek konfor ve rahatlığı içerisinde barındırır. Ucuz fiyatlı Şanlıurfa havalimanı araç kiralama hizmetlerimiz size tüm geziniz boyunca kolaylık sağlayacaktır. İstediğiniz modelde bütçenize uygun tercih edeceğiniz araçlarla Urfa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görebilirsiniz.


Şanlıurfa Havalimanı Ofis İletişim Bilgileri
Telefon : 0414 316 22 23
Gsm : 0553 840 27 97
E-Posta : sanliurfa@carwingo.com.tr
Adres : Şanlıurfa havalimanı İç Hatlar


Whatsapp Telefon