Yaz Aylarında Araç Kiralama Sektörü Canlanırken Müşterilerin Dikkatli Olması Gerekiyor

Yaz Aylarında Araç Kiralama Sektörü Canlanırken Müşterilerin Dikkatli Olması Gerekiyor

Son dönemlerde, artan araç fiyatları ve araç bakım masraflarının bir sonucu olarak araç kiralama sektörü yükselişe geçti. Bu yükselişin sebepleri arasında araç kiralamayı daha avantajlı hale getiren yasal düzenleme değişikliklerini de sayabiliriz. Ancak, yaz aylarında ve özellikle resmi tatil dönemlerinde zirveye ulaşan araç kiralama talepleri, araç kiralama firmalarını daha geniş filolara sahip olmaya zorlayacak rakamlara yükseliyor. Müşteri tarafında da sorumluluk artıyor.

Hem bireysel hem de kurumsal araç kiralama taleplerinin düzenli olarak karşılanması, araç kiralama firmalarının istikrarı için büyük bir önem taşıyor. Diğer taraftan yalnızca talebi karşılamak değil, talebi karşılarken müşteri memnuniyeti sağlamak da araç kiralama firmalarının başlıca görevleri arasında yer alıyor. Bu aşamada, sorunsuz sürüş deneyimi için müşteri tarafından en genç araç filosuna sahip araç kiralama firmalarının seçilmesi gerekiyor.
 

Sektörün hızıyla güçlenen kurumsal araç kiralama firmalarını seçin

Sektörün hareketli olduğu yaz ayları, araç kiralama firmaları için bir dönüm noktası olabiliyor. Çünkü bu aşamada, hareketten güç alan firmalar yükselirken bazı firmalar alabora oluyor. Güçlü ve güvenilir kiralama gerçekleştirmek bireysel ve kurumsal müşterilerin, dünya standartlarında hizmet veren kurumsal firmalarla işbirliği yapması çok önemli.

Araç kiralama firmaları genel olarak baktığımızda günlük araç kiralama, şoförlü araç kiralama, uzun dönem filo kiralama, yurtdışı araç kiralama gibi hizmetler sunar. Bu hizmeti satın alırken, bebek ya da çocuk koltuğu, Hızlı Geçiş Sistemi, full sigorta, tek yön kiralama, GPS, klima gibi pek çok ek hizmeti de ihtiyaçlarınız çerçevesinde gözden geçirmeyi unutmayın.
 

Carwingo Genel Müdürü Yedikardeş: “Kiraladığınız aracın bakımlı olduğundan emin olun”

Oldukça hareketli bir sektörde ihtiyacını karşılamak isteyenlerin, elini çabuk tutması ve güvenli, uygun fiyatlı, konforlu bir sürüş keyfi için erkenden kiralama işlemini tamamlaması gerekiyor. Carwingo Rent a Car Genel Müdürü Kadir Yedikardeş, “Yaz aylarında insanlar, yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın dört bir yerini ziyaret ediyor. Özellikle araç fiyatlarının artışı ve uzun yolda araç kiralamanın avantajı nedeniyle, bu dönemde araç kiralama sektörüne yönelenlerin sayısı oldukça fazla. Biz Carwingo Rent a Car olarak Türkiye’nin en genç araç filosunu, 1993’ten bugüne süregelen tecrübemizle kiralıyoruz,” diyor.

Özellikle bu yoğun dönemde, dikkatsizlikten kaynaklı bir sorun yaşanmaması için araçların teknik bakımlarının yapılmasının büyük önem taşıdığını hatırlatan Yedikardeş’ın tavsiyeleri şöyle: “Bizimle çalışsınlar ya da çalışmasınlar, yoğun dönemlerde araç kiralamak isteyenlerin, kiraladığı aracın bir önceki müşteri teslim ettikten sonra baştan sona temizlendiğinden ve bakımının yapıldığından emin olmasını öneriyoruz. Araç kiralamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer şey de; olası bir acil durumda destek almak üzere firmadan bir iletişim bilgisi al

Whatsapp Telefon